Haberler

Osiad ve Aosb'den Başarılı Sanayicilere Ödül

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) faaliyet gösteren 2012 yılının en başarılı sanayicilerine Rixos Downtown Hotel'de düzenlenen gecede ödülleri verildi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) faaliyet gösteren 2012 yılının en başarılı sanayicilerine Rixos Downtown Hotel'de düzenlenen gecede ödülleri verildi.

Organize Sanayici ve İş Adamları Derneği (OSİAD) Yönetim Kurulu ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Müteşebbis Heyeti ev sahipliğinde gerçekleşen ödül töreni gecesine Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, BAKSFED Başkanı Ergin Civan, ASBİAD Başkanı Hilmi Ünsal, iş ve sanayi dünyası, kamu kuruluşları ve dernek temsilcilerinden çok sayıda konuk katıldı.

Ödül töreni geceye ev sahipliği yapan OSİAD Yönetim Kurulu adına Başkan Can Hakan Karaca'nın konuşması ile başlerken, Karaca, üçüncüsü gerçekleştirilen Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin Başarılı Sanayi Kuruluşları ödül gecesinin bu yıl bir çok ilke imza attığını, ilk iki geceyi düzenleyen OSİAD'ın bu yılki töreni AOSB yönetimi ile birlikte gerçekleştirdiğini ifade etti. Karaca, duayen sanayicilere de bu yıl ilk kez Onur Ödülü verileceğini kaydetti. Sanayicinin 7 kişi ile AOSB yönetiminde temsili için kesinleşen 12 Temmuz 2013 tarihinin önemine dikkati çeken OSİAD Başkanı Can Hakan Karaca, bu seçimin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Karaca, demokratik bir ortamda yapılacak seçimlerde kimlerin seçileceğinin önceden bilinemeyeceğini ama hangi düşüncelerin doğru olmadığıyla ilgili netleşmiş bir düşünceleri olduğuna dikkati çekti. Karaca, OSB'de gelecek kaygısı olmayan, geleceği planlamayan, bu görevleri sadece kartvizit olarak taşıyacak, sadece yönetme meraklısı düşüncelerin bu görevde kimseye faydalı olmayacağı kanaatinde olduklarını belirtti.

Karaca, "Organize Sanayi Bölgesi'ni yönetmek zor ve meşakkatli bir iştir, ciddiyet gerektirir. Kısıtlı olanaklarla ve sadece sanayiciliğe inandıkları için OSB'yi kuran, kurduğu Organize Sanayi Bölgesi'ni bugün Antalya'nın üçüncü ekonomik unsuru haline getiren tüm OSB'yi yeşillendirip yeni yatırımlarla OSB'nin kıymetini bir kat daha artıran, görev ve yetkilerini bizlerle paylaşan ve sanayicinin önünü açan ATSO ve AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ın nezdinde gelmiş geçmiş tüm ATSO Yönetim Kurulu üyelerine Antalya ekonomisine yaptıkları bu büyük katkı için kalbi şükranlarımı sunuyorum"dedi.

AOSB'nin giderek büyüdüğünü ve geçen yıl 1,5 milyar dolar olan üretimden satış rekorunun bu yıl Gelirler Dairesi verilerine göre 2,3 Milyar dolara, geçen yıl 350 milyon dolar olan ihracatın ise 470 milyon dolara çıktığını ifade eden OSİAD Başkanı Can Hakan Karaca, 175 firmanın faaliyet gösterdiği bölgede 200 parselin enerji çektiğini kaydetti. Karaca, Türkiye'de sanayi kuruluşları arasında İlk 1000 firma sıralamasında yer alan sanayicilerin yerlerini muhafaza etmekle kalmayıp yukarıya doğru tırmandıklarını, Antalya'nın turizm gelirlerinin yüksek olmasına karşın Tarım gelirleriyle yarışacak bir sanayi sektörü hayal etmek istediklerini sözlerine ekledi.

ANTALYA'NIN 2023 VİZYON BELGESİ HAZIR

AOSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da yaptığı konuşmada, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB) iki kez en temiz, en çevreci ve en verimli OSB ödülü aldığına dikkati çekti. AOSB'nde yürütülen faaliyetler konusunda bir sunum yapan Çetin Osman Budak, tarım, turizm ve sanayinin birlikte alındığı Antalya 2023 Vizyon Belgesi hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. Antalya'nın kabına sığmayan dinamikleri olduğunu ifade eden Çetin Osman Budak, Kuzey Çevre Yolu'nun mutlaka yapılması gerektiğini, raylı sistemin zorunlu olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFLERİNE ANTALYA DA KATKI KOYACAKTIR

OSİAD-AOSB Başarılı Sanayiciler Ödül Töreni'ne katılan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de konuşmasında Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında diğer 81 vilayet gibi Antalya'nın da önemli katkı koyacağını söyledi. Vali Öztürk, iki kez en çevreci OSB ödülü alan AOSB'nde faaliyet gösteren sanayicileri kutlayarak, "AOSB sadece kar amaçlı, ihracat artırıcı, istihdam yaratıcı çalışmaların yanında çevreci bir sanayileşme örneği göstermiştir."dedi. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AOSB'nin çağdaş teknoloji, AR-GE ve Akdeniz Üniversitesi ile işbirliğine daha fazla gitmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ÖDÜLLER

Konuşmaların ardından 10 ayrı kategoride ödül almaya hak kazanan sanayicilere plaketlerin verildiği ödül törenine geçildi. Ödül töreni sonunda OSİAD-AOSB Onur Ödülü verilen duayen sanayiciler Anteks Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çalık ve AGT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Söylemez ile Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, OSİAD Başkanı Can Hakan Karaca ve AOSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Çetin Osman Budak birlikte Ödül Töreni pastasını kestiler.

Teşvik ve Büyük ödül dallarında 5'er kategoride derece alan sanayicilerin listesi ise şöyle açıklandı:

Teşvik Ödülleri

İstikbal Vaat Eden Firma

1)Psl Elektronik

Teşekkür Plaketi

1-Günlas

2-İmc Plastik

3-Enelsa

4-Accado

En Yeşil OSB Fabrikası

1)Art-Mim

Teşekkür Plaketi

1-Kırmızı Taş

2-Ana Değirmen

3-Alara Tekstil

4-Koppert

İhracat Artış

1)Ado-Portisan

Teşekkür Plaketi

1-Meytek

2-İmece Plastik

3-Seto Tohum

4-Doktor Tarsa

Ciro Artış

1)Özteknik Makina

Teşekkür Plaketi

1-Kasa Plastik

2-Sarı Demir Çelik

3-Doktor Tarsa

4-Ankutsan

İstihdam Artış

1)Sarı Emir Çelik

Teşekkür Plaketi

1-Antcam

2-Günlas

3-Psl Elektronik

4-Ankutsan

Büyük Ödüller

Çalışan Sayısı

1)Anteks

2)Adopen

3)AGT

Teşekkür Plaketi

1-Adalya Mermer

2-Sergün

3-Yörükoğlu

4-Ekici Peynir

5-Accado

6-Antalya Balık

7-Kar Yapı

Üretimden Satış Hasılatı

1)ADOPEN

2)AGT

3)Yörükoğlu

Teşekkür Plaketi

1-Ekici Peynir

2-Doktor Tarsa

3-Anteks

4-Antalya Enerji Üretim

5-Bahar Tavukçuluk

6-Türk Ytong

7-Platin Kimya

Toplam İhracat

1)Adopen

2)AGT

3)Anteks

Teşekkür Plaketi

1-Adalya Mermer

2-Platin Kimya

3-Antalya Balık

4-Doktor Tarsa

5-Fito

6-Ado-Portisan

7-Ral Tekstil

En Yüksek Yatırım

1)Adopen

2)Günlas

3)AGT

Teşekkür Plaketi

1-Bahar Tavukçuluk

2-Ekici Peynir

3-Adalya Mermer

4-Platin Kimya

5-Ankutsan

6-Psl Elektronik

7-Accado

Kurumlar Vergisi

1)AGT

2)Adopen

3)Doktor Tarsa

Teşekkür Plaketi

1-Levent Kimya

2-Ekici Peynir

3-Ankutsan

4-Türk Ytong

5-Seto Tohum

6-Koppert

7-Platin Kimya - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Çetin Osman Budak Sebahattin Öztürk Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title