Haberler

Osb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Açıklaması

Kayseri'de Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ahilik pilavı dağıltıldı ve şed kuşatma töreni yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü (METEM) Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan KESOB Başkanı Ahmet Övüç, "Ahilik Anadolu Selçuklu Devleti'nin son dönemleri ile Osmanlı Devleti'nin kuruluş dönemi arasında üstlenilen esnaf örgütüdür. Ahlaki değerleri ön plana çıkaran bir esnaf teşkilatlanması olan ahilik, sadece iktisadi hayatı yönlendiren bir kurum olmanın ötesinde temelinde vatan ve millet sevgisi bulunan Türk milletine has sosyo ekonomik bir sistemdir. Selçuklunun son dönemlerinden itibaren uzun bir süre Anadolu toplumunun sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına yön veren ahiliğin Osmanlı döneminde iş hayatı ve iş ahlakının dürüstlük ilkeleri dahilinde yürütülmesine önemli etkileri görülmüştür" ifadelerini kullandı.

KOSB Başkanı Tahir Nursaçan da, "12. yüzyıldan itibaren Anadolu'yu vatanlaştırmak isteyen Selçuklular, Ahi Evran-ı Veli öncülüğünde 32 meslek erbabını teşkilatlandırarak bütün Selçuklu ve Osmanlı coğrafyasında dünyevi ve uhrevi bir sistem olan Ahiliği yaymaya başlamışlardır. Ahilik sadece bir esnaf teşkilatlanması değil, Müslüman Türkün insanlığa sunduğu bir medeniyet projesidir. Ahiliğin temelinde Allah'a kulluk şuuru, kul hakkı, kendi emeği ile geçinme ve kişisel emeğin yüceltilmesi olgusu yatmaktadır. Ahilikte, kaliteli üretim ve güven, sistemin temel unsurudur. Ahilikte tembellik, asalaklık hoş görünmez. Ahilik sistemi, iş ile ahlakın uyumunu esas alır. Ahilik sisteminin oluşturduğu Osmanlı iktisadi sisteminde dayanışma, itidal, ve kanaatkarlık esas alınmıştır. Ahilik, bu esaslara uymayanları şiddetle cezalandırmışlardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi tarafından temsili şed kuşatma töreni yapıldı. Düzenlenen tören, ahilik pilavının dağıtılmasıyla sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Selçuklu Devleti Ahilik Haftası Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title