Haberler

Osb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Açıklaması

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mesleki Teknik ve Eğitim Merkezi’nin (METEM) 2015-2016 yılı eğitim ve öğretim dönemi açılış töreninde konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri Türkiye’nin geleceğidir" dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Mesleki Teknik ve Eğitim Merkezi'nin (METEM) 2015-2016 yılı eğitim ve öğretim dönemi açılış töreninde konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri Türkiye'nin geleceğidir" dedi.

METEM'in 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende konuşan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "2015-2016 yılı eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, ekonomisi ve büyüme potansiyeline bağlı olarak daha donanımlı olan iş gücüne ihtiyaç duymaktadır. Teknolojik gelişmeler ve uluslar arası rekabet baskısı iş dünyasının sürekli değişen ihtiyaçlarını karşılama noktasında eğitim sisteminde özellikle mesleki eğitime önemli görevler düşmektedir" dedi.

Nursaçan, "Türkiye iş gücü piyasasında eğitim ve istihdam ilişkisinin sorulu bir halde olduğu yıllarca kendi bünyesinde eleman yetiştirmeye çalışan kurum ve kuruluşların bu sorunu giderme konusunda tıkandığı konunun uzmanları tarafından dile getirilmektedir. Bu anlayıştan yola çıkarak KOSB olarak sanayicimiz için en temel ihtiyaç olan bu hayati konuya el atarak özellikleri bakımından hem Kayseri'ye hem çevremize örnek olacak şekilde, her türlü teknolojik imkanı sağlanarak böyle büyük bir eser kazandırılmıştır. Bu büyük eserin ortaya çıkmasında katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.

Geçmişini sağlam temeller üzerine oturtanlar geleceğin de sahipleri olacaktır. Öğretmenlerimizin ana gayesi özümüzde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak ve bilgiyi öğrencilerimize aşılayacaktır. Öğrenciler olarak bu yeni dönemde daha dinamik olacak, daha azimli olacaksınız. İnanıyoruz ki ülkemiz başarılı yarınlara iyi eğitilmiş, vatanına ve milletine sahip çıkan insanlarla girebilir. İnanıyoruz ki birlik ve beraberlik ruhunu yaşattığımız sürece başarılı olabiliriz" diye konuştu.

Nursaçan, " Kayseri OSB bin 150 fabrika ile 65 bin çalışanı ile Türkiye'nin üretim güçlerinden biridir. METEM bizim için çok önemli, Türkiye'nin geleceğidir. Mesleki eğitim olmadan üretim mümkün değil, Türkiye'nin gözbebeği olan okulu Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi şehrimize ve ülkemize kazandırmıştır. Hollanda'da mesleki eğitimde 25 bin öğrenci var. KOSB yönetimi olarak da şu kararı aldık, şu anda bin 17 öğrencimiz var. Amacımız bu öğrencilerin üretime ve istihdama katkı sağlamasıdır.

Türkiye son yıllarda ciddi bir gelişme kaydetti. Bu gelişme tüm dünyayı rahatsız ediyor, sizin de burada alacağınız eğitimler OSB'deki fabrikalar için büyük önem arz ediyor" ifadesinde bulundu.

Törende konuşan METEM Müdürü Orhan Bayar ise, "OSB müdürlüğünün teknik eleman yetiştirmek için kurduğu okul 117 öğrenciyi mezun edecek seviyeye geldi. Öğrencilerimiz işletmede üretim yapacak seviyeye geldi. Çok tercih edilen bir okul haline geldik. METEM olarak mesleki eğitimin Zümrüdü Anka olarak görüyoruz. Bir kuş kanatsız olmaz, kanatlarımız Milli Eğitim Bakanlığı ve bize desteklerini esirgemeyen OSB'dir" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Kayseri Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title