Haberler

Osb Metem 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılına Hazır

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan 2016-2017 eğitim öğretim yılı öncesi Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi (METEM)’ni ziyaret etti.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan 2016-2017 eğitim öğretim yılı öncesi Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi (METEM)'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunan Nursaçan;

"Türkiye ekonomisinin büyüme potansiyeline bağlı olarak gün geçtikçe daha donanımlı, daha yüksek niteliklere ve becerilere sahip olan işgücüne ihtiyaç duyulmakta, teknolojik gelişmeler ve uluslararası rekabet baskısı, iş dünyasının sürekli değişen ve gelişen ihtiyaçlarını karşılama noktasında eğitim sistemine, özellikle de mesleki eğitime çok önemli bir rol düştüğü yakından bilinmektedir.Bu anlayıştan hareketle; Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafından, sanayinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi geçtiğimiz haziran ayında ilk mezunlarını verdi.

METEM'in kuruluş vizyonunun, 30 dersliği, 5 atölyesi, bu yıl faaliyete geçecek olan 350 kişilik öğrenci yurdu ve bin kişilik spor salonu, sosyal faaliyet alanları ile Türkiye'ye örnek olabileceğini kaydeden Nursaçan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrencilerin, mesleklerini en iyi şekilde öğrenmeleri için son teknoloji ile donatılmış üretim yapmaya müsait atölyeler, solitvors ve auto cet öğrenmeleri için her alan bünyesinde çizim ve bilgisayar laboratuarları; dinlenme ve gıda ihtiyaçlarını karşılayacakları özellikte kantini; sosyal faaliyetleri gerçekleştirebilecekleri konferans salonları; sportif aktivitelerinin tamamını gerçekleştirebilecekleri kapalı ve açık sahalar; döner sermaye ile piyasaya iş yaparak gerçek ürünler üzerinden işi öğrenme ve para kazanma imkanı, barınma ihtiyaçları için pansiyon, öğrencilerin kendilerini farklı bir ortamda hissetmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmiş rehberlik servisi bulunmaktadır. Eğitim, çocuğu önce dünyada, sonra da özel çevrelerde varlığını sürdüreceği şartlara, hazırlamak demektir. Öğrenciler yıl boyunca fabrika gezilerine götürülmekte, bilgi ve görgülerinin artırılması amacıyla muhtelif ülkelerdeki benzeri okullara programlar düzenlenmekte, böylece meslekleri ile ilgili üretim sahalarını kendileri müşahede etmektedirler. Yine, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işverenden insan kaynaklarına, ustalardan kısım amirine ve işçisine kadar tüm kademelerde çalışanları okula davet ederek öğrenciler ile buluşturulup; bilgi ve tecrübelerini aktarmaları sağlanıyor. Böylece öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerini sağlarken çalışanların da eğitim ortamlarını gözlemlemesi dolayısıyla da öğrencileri yani gelecekteki çalışanlarını tanımasını imkanı sağlanıyor."

İKİNCİ MESLEKİ TEKNİK LİSE MÜJDESİ

Nursaçan, son olarak OSB'ye ikinci bir mesleki teknik eğitim lisesi ile yüksekokul düzeyinde bir meslek okulu açılacağı müjdesini verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title