Haberler

Osb'de Yatırımlar Hız Kesmiyor

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan AKY Technology Fabrikası, törenle hizmete girdi.

2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan ve tarımsal makine üretimi yapan AKY Technology Fabrikası'nın açılış töreni, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, ARBEL Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet İzol ile çok sayıda sanayici işadamının katılımı ile yapıldı.

Törende konuşan AKY Technology Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, "Mersin, Türkiye bakliyat üretiminin merkezidir. Bizler 25 bin metrekare alanda, 300 çalışanı bulunan ve tamamen yerli sermaye ile kurulan üretim tesisinde, bakliyat eleme ve boylama makinelerinin üretimini yapacağız. Üretim sektöründe yer almaktan ve ürettiğimiz makinelerle Mersin'in ve Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde şu anda 22 faal, 11'i inşaat halinde, 3 tane de proje aşamasında firma bulunduğunu belirtti. Tekli, "Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi gelişme alanında, altyapı çalışmaları 2010 yılında başladı. 18 ay gibi kısa bir süre içinde son teknoloji ile donatılmış altyapısı, scada sistemi yani uzaktan otomasyon, su depoları, asfaltı ve bunun gibi bir çok destekleyici ünite kuruldu. Biz gelişme alanımızdaki alt yapıyı hazırlarken, Türkiye'nin en önemli OSB'lerini gezerek, en yeni teknolojilerin getirilerini hesaplayarak bu çalışmayı yaptık. Şu anda projelendirdiğimiz altyapı, sorunsuz bir şekilde hizmet vermekte. Buraya 5 yıl önce gelmiş olsaydınız, bugünkü durumu karşısında sizler de şaşkınlığınızı gizleyemezdiniz. 5 yıl önce yolu bile olmayan, dağ taştan oluşan bölgemizde bugün itibariyle 2 bin 500 kişiye direk istihdam sağlanıyor. Türkiye'de hızla büyüyen Organize Sanayi Bölgeleri arasında üst sıralarda yer alıyoruz. Türkiye ve dünyada bakliyat pazarına yenilikler ve çözüm odaklı hizmetleri ile bu tesisi bölgemize kazandırarak Mersin'in istihdamına katkı sunan sanayicilerimiz Sabahattin Akyürek ve Gökmen Akyürek başta olmak üzere tüm AKY Technology ailesini tebrik ediyorum. Bizler Mersin'e katkı sunan, çalışan, üreten ve istihdam sağlayan her sanayicinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

ÇAKACAK, "KURULAN HER YENİ TESİS, ÜLKENİN GELECEĞİNE, HUZURUNA KATKI DEMEKTİR"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise, Mersin'in, ülkemizin en önemli kentlerinden biri olduğunu, yüksek katma değere sahip bu tür tesislerin artmasının oldukça önemli olduğunu ifade ederek, "Biz Mersin Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı olarak sanayicilerimize ve üreticilerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Kurulan her yeni tesis, yaptığı istihdam ve üretimle ülkemizin geleceğine, huzuruna ve barışına yapılacak katkı demektir. Bu ve benzeri tesislerin artarak çoğalmasını temenni ederken, tesisin ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesislerde üretilen ürünlerin, uluslararası rekabet kuralları çerçevesinde dünyanın dört bir yanına gönderildiğini görmekten ülkem adına gurur duyuyorum ve sanayicilerimizi tebrik ediyorum. Hem ilimiz hem de ülkemiz, sizin gibi sanayici ve işadamları sayesinde çok daha büyük işler başarmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri, açılışı yapılan tesisi gezdi. Bu arada Survivor yarışması oyuncularından Doğukan Manço ve Turabi'de açılışa katılanlar arasında yer aldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Özdemir Çakacak Türkiye Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title