Haberler

Osb Başkanı Nursaçan, Atık Su Arıtma Tesisini İnceledi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, OSB Atık Su Arıtma Tesisini inceledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, OSB Atık Su Arıtma Tesisini inceledi.

OSB'den yapılan açıklamaya göre, Nursaçan günlük 40 bin metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip, yedi gün 24 saat esaslı çalışan tesiste incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Nursaçan, son yıllarda suyun öneminin arttığını bu nedenle atık suların geri dönüşümünün sağlanarak farklı alanlarda yararlanıldığını belirtti.

Kayseri OSB Atıksu Arıtma Tesisinin yatırım, işletme ve kalitesiyle OSB'ler içinde örnek bir tesis konumunda olduğunu anlatan Nursaçan, şunları kaydetti:

"Çevreci OSB anlayışı ile çalışmalarına devam eden Kayseri OSB'de, sanayimizden kaynaklanan günlük 30 ton evsel katı atık (çöp) haftanın 6 günü toplanarak bertaraf edilmektedir. Kayseri OSB, çevre alanında yapılan yatırımlar ve çalışmalar sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin En Temiz ve En Çevreci Organize Sanayi Bölgesi' yarışmasında birinciliğe layık görülmüştü."

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Kayseri Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title