Haberler

Oryantiring Sporu Ünye'de

Ünye Merkez Meçhul Asker öğretmenleri, Ünye’yi oryantiring sporuyla tanıştırdı.

Ünye Merkez Meçhul Asker öğretmenleri, Ünye'yi oryantiring sporuyla tanıştırdı.

Oryantiring sporunu tanıtmak ve diğer sporculara yaymak amacıyla 5 günlük kurs tertiplenirken, Çamlık mevkisinde ise uygulama yapıldı. Öğretmenlerin bir hayli zorlandığı ancak bir o kadarda eğlendiği gözlenen oryantiring sporu, Ünye'de ilk kez yapılmış oldu.

Oryantiring sporu hakkında bilgiler aktaran Meçhul Asker Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni I·rfan Balcıoğlu, oryantiring sporunu tanıtmak ve öğretmenler ile diğer sporcuların bu sporu oynamalarını sağlamak amacıyla 5 günlük bir hizmet içi eğitim kursu tertiplediklerini belirtti.

İrfan Balcıoğlu açıklamasında, "Oryantiring sporu batı kökenli bir spor ama Türkiyemizde de oldukça seviliyor. 2002 yılında Türkiye'de federasyonu kuruldu, 2006'da da özerk hale geldi. Bu tarihten sonra spor faaliyeti hızla yayıldı. Çok kısa tarif edecek olursak oryantiring sporu doğada satranç oynamak diyebiliriz. Yani oryantiring sporu doğada belirli alanda saklanmış noktalara pusula ve harita yardımıyla ulaşarak hedef bulma oyunudur. Bu oyunun en büyük özelliği 7'den 70'e herkes oynayabilir. Bu oyun muhakeme gücünü, insanların bedensel gücünü ve insanların karar verme yeteneğini geliştirebiliyor. Çocuklarda kendine güveni, iyi düşünebilmeyi ve yön kavramını geliştiriyor. Yine biliyorsunuz obezite olan bir nesil var. Oryantiring oynayan bir sporcu koşacağı için aktif olarak hareket edecek. Ayriyeten düşüneceği için matematik yönü gelişecek, sosyal yönü gelişecek ve bu yönlerini geliştirerek oryantiring sporuyla hem beden hem de ruh yanı olmuş hale gelecek. Meçhul Asker Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Çözeli hocamız haritalarımızı hazırladı. Ünye'de ilk defa bu kapsamda çalışma hazırlıyoruz. Oryantiring haritası hazırlamak zor bir iş. Bunu profesyonel kişiler yapıyor ama Serdar hocamız Beden Eğitimi öğretmeni olması nedeniyle bize bu konuda çok yardımları oldu, bu parkuru hazırladı ve dolayısıyla bu etkinliği birlikte götürmüş olduk. Aynı zamanda kendisi profesyonel anlamda oryantiring sporcusudur. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde usta öğretici olarak görevlendirdi kendisini ve bizde bu sporu uyguladık" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title