Haberler

Örümcek Ormanları Rengarenk

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde, sonbaharla birlikte renk cümbüşünün yaşandığı Örümcek Ormanları, görenleri adeta büyülüyor Özkürtün Belediye Başkanı Turgut: "Kürtün Vadisi, doğal güzellik bak...

OSMAN YETİM - Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde bulunan, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve Kafkaslar'ın en yüksek, en çaplı göknar ve ladin ağaçlarını bünyesinde barındıran Örümcek Ormanları'nda sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü yaşanıyor.

Özkürtün Belde Belediye Başkanı Yakup Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kürtün Vadisi'nin doğal güzellikler bakımından Doğu Karadeniz'in cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Sonbahar ile bölgede ağaçların yapraklarının ağırlıklı olarak sarı, kırmızı, kahverengi ve kızıl tonlara büründüğünü vurgulaya Turgut, "Örümcek ormanları görülmeye ve gezmeye değer. Özellikle de fotoğrafçılar için gezebilecek çok güzel mekanlara sahibiz. Sonbahar ile buraya ilgi artıyor. Trabzon ve Giresun'dan çok sayıda kişi burayı görmeye geliyor" dedi.

Örümcek Ormanları'nın güzelliğinin sonbaharda daha da ön plana çıktığını ifade eden Turgut, şunları kaydetti:

"Taşlıca köyünün yaylaları, Erikbeli, Sazalan, Arpaköy, Kadırga bölgesinin eşsiz güzellikleri görülmeye değer. Bu bakımdan oldukça zengin bir bölgedeyiz. Sonbaharla birlikte yapraklar çeşitli renklere büründü. Örümcek Ormanları'nda yeşilden kahverengiye, kırmızıdan kızıla çeşitli renkleri görmek mümkün. Herkesi, yaklaşık bir ay süren bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Güncel

Yakup Turgut Gümüşhane Özkürtün Kürtün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title