Haberler

Oruç Tutan Müşterilerine Ücretsiz İftar ve Sahur Veriyor

Gürcistan'ın Gori kentinde lokanta işleten Türk esnaf, oruç tutan müşterilerine 5 yıldır ücretsiz iftar ve sahur yemeği ikram ediyor Esnaf Can: "Ramazan ayında oruç tutanlara ücretsiz yemek veriyoruz. İftarda her gün değişik yemekler çıkarıyoruz. Yemeklerden kavurma, döner, sebzeli kebap, pilav ve çorba var"

Gürcistan'ın Gori kentinde lokanta işleten Türk esnaf, oruç tutan müşterilerine 5 yıldır ücretsiz iftar ve sahur yemeği ikram ediyor.

Samsun'un Çarşamba ilçesinden 10 yıl önce Gori'ye gelen lokanta sahibi Azmi Can, lokantaya özellikle uluslararası taşımacılık yapan Türk şoförlerin geldiğini söyledi.

Ramazan ayında oruç tutanlara ücretsiz yemek verdiğini ifade eden Can, "İftarda her gün değişik yemekler çıkarıyoruz. Yemeklerden kavurma, döner, sebzeli kebap, pilav ve çorba var" dedi.

Can, Gori kentine arkadaşıyla geldiğini anlatarak, "Türklere hizmet etmek bizleri mutlu ediyor ama zorluklarımız var. Buradaki şoförlerin çoğu garip ve bakımsız. Buraya Türkiye'nin her yerinde şoför geliyor. Buraya gelen şoförler rahat ediyor. Konaklama imkanları var. İstedikleri yemekleri burada bulabiliyor" diye konuştu.

Tır şoförlerinden Savaş Yıldırım da İstanbul'da oturduğunu ve gurbette oruç tuttuklarını dile getirdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye yük taşıdıklarını belirten Yıldırım, "Türkiye'den dışarıda oruç tutmak zor ama bizi herhangi bir şey zorlamıyor. Allah, bize güç, kuvvet veriyor. Trafikte biraz stres oluyor. Gittiğimiz yerlerin saatine göre niyet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Burada Türk lokantası olduğu için mutlu olduklarını kaydeden Yıldırım, başka yerlerde güvenip yemek yiyemediklerini vurguladı.

Lokantadaki Türk şoförler, oruçlarını bir gezi için Tiflis'e giden ve Gori'de konaklayan Türk imamın okuduğu ezanla açtı.

İftarın ardında da Karslı aşık İlgar Çiftçioğlu, şoförler için "Kiziroğlu Mustafa Bey" şarkısını söyledi. -

Kaynak: AA / Yerel

Savaş Yıldırım Gürcistan Türkiye Gori Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title