Haberler

Ortcalı Öğrencilerden Geri Dönüşüm Sergisi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde anaokulu öğrencileri tarafından atık malzemelerden tasarlanan eşyalar ve kıyafetler sergilendi.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde anaokulu öğrencileri tarafından atık malzemelerden tasarlanan eşyalar ve kıyafetler sergilendi.

'EKO-Okullar' projesi kapsamında Ortaca 70. Yıl Anaokulunda atık materyaller kullanılarak çeşitli eşyalar ve kıyafetler tasarlandı. Öğrenciler ve aileleri tarafından çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacı ile pet ve cam şişe, poşet, pipet, kibrit çöpü, banyo lifi gibi çeşitli malzemelerden yapılan eşyalar ve kıyafetler, 'Atık materyallerin dönüşümü' sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Garnizon Komutanı J. Yzb. Haluk Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sergiyi gezen Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, "Erken yaşta çocukların çevre bilincini, atıkların kullanımını öğrenmesi çok önemli, farklı atık materyallerden çok güzel ürünler çıkarmışlar. Çocukların bu yaşta çevre bilincini kavraması toplumumuzun geleceği açısından bizim için önem arz ediyor" dedi.

Çocukların atık materyallerden harika eşyalar yaptığını görmekten mutlu olduğunu söyleyen Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, "70. Yıl Anaokulunun çevre duyarlılığı ve çevre bilincini arttıran sergisini gezdik. Dünyamızı daha güzel ve temiz tutmamız gerektiğini anlatan bir sergi olduğu içinde emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu tür faaliyetlerin sık sık olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

EKO okullar projesini 4 yıllıdır sürdürdüklerini belirten proje sorumlusu Öğretmen Mefkure Dalaman ise, şunları söyledi; "Amacımız çevreye duyarlı çocuklar yetiştirmek, bu konuya daha çok dikkat çekmek için okulumuzda atık ve geri dönüşüm malzemelerinden oluşan bir sergi düzenledik. Ayrıca geri dönüşüm malzemelerinden yapılan elbiseler ile bir defile düzenledik. Elbiselerimiz pet şişeler, pet bardaklar, poşet çöp atıkları, şişe kapakları gibi dikkat çekici materyallerden hazırlandı"

Öğrencilerin atık materyallerden hazırladığı çeşitli tasarımlar 70. Yıl Anaokulunda 28 Mayıs'a kadar sergilenecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Karaçelik Ortaca Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title