Haberler

Ortaylı Canlı Yayında Çıldırdı ! İşte İlber Ortaylı'nın Patladığı Görüntüler

Güncelleme:

Erhan Afyoncu ile Osmanlıca konusunda sert bir tartışma içine giren İlber Ortaylı "Hükümet propagandasına mı geldiniz?" diyerek yayını terk etmek istedi.

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Tarihin Arka Odası' programında ünlü Tarihçi İlber Ortaylı ile Erhan Afyoncu birbirine girdi. Programda bir hayli gerildiği gözlenen Ortaylı, "Ben reklam arasında gideceğim, sinirim bozuluyor. Burada hükümet propagandasına mı geldiniz?" dedi.

"ÖYLE ŞEY OLMAZ KARDEŞİM"

Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osmanlıcayla ilgili sözlerini eleştiren ve bunları önemsemediği belirten İlber Ortaylı, Afyoncu'nun aksini söylemesi üzerine sinirlendi. Afyoncu, "Ne kadar matematik, fizik öğreniyorsa o kadar da Osmanlıca öğrenirler" sözleriyle Osmanlıca derselerini savunurken, İlber Ortaylı, "Öyle şey olmaz kardeşim. Böyle olmaz. Bunlar ucuzcu işidir. Ucuzculuk olmaz, bırak efendim. Böyle İngilizce öğretelim, hepiniz İngilizce biliyorsunuz. Piyano da öğreteyim sana bir çal da kaçayım! Her şeyin bir usulü vardır" dedi.

"HÜKÜMET PROPAGANDASINA MI GELDİNİZ?"

Programın ilerleyen dakikalarında ise, Erhan Afyoncu, "Osmanlı kroniklerinin çoğu yeni harflere çevrildi. Bilmiyorsunuz" sözlerine tepki gösteren İlber Ortaylı, "Sen nereden biliyorsun?" diye sordu. Afyoncu'nun "Biliyorum" üzerine demesi üzerine İlber Ortaylı, "Hangisi doğru düzgün çevrildi?" dedi.

İlber Ortalylı, "Ben reklam arasında gideceğim, sinirim bozuluyor. Burada hükümet propagandasına mı geldiniz?" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Erhan Afyoncu İlber Ortaylı Habertürk Gündem Medya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title