Haberler

Ortaören Köyü Sulama Suyuna Kavuştu

Yıllardır sulama suyuna hasret kalan Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Ortaören köyünde, sondaj çalışmaları mutlu sonla bitti. Köyün Kayadibi mevkisinde yapılan çalışma neticesinde 25 metre derinliğinden çıkartılan su, köylüleri sevindirdi.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, İlçe Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Nasuhoğlu, Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, İl Genel Meclis Üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz, Özel İdare Şantiye Şefi Zafer Dölek, Ortaören Köyü Muhtarı Yunus Durmaz, çevre köylerin muhtarları ise köylülerin su sevincine ortak oldu.

Sondaj atılarak çıkartılan su ise 500 tonluk sulama suyu havuzuna bin 500 metrelik çelik boruyla taşınıp, döşenen 7 bin 500 metre dağıtım borusu ile de sulu tarım yapılması için kullanılmaya başlandı.

Ortaören Köyü Kayadibi mevkisinde sulama suyu açılışını gerçekleştiren Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, "Sulama suyu sayesinde, köy topraklarımız canlanacak, yeniden hayat bulacaktır. Köylülerimiz sulu tarımı da rahatlıkla yapabilecekler. Ortaören köyü Kayadibi mevkisinde açılışını yaptığımız sulama suyu havuzu, Göksu ırmağı kenarından 25 metre derinliğinde sondajla 125 beygir ve 22 kademe pompayla saatte 60 ton suyu 330 metre yükseklikteki havuza çıkarıyor. Bu proje sayesinde köylülerimiz hasret duydukları sulama suyuna kavuştu. Yıllardır sulama suyu konusunda sıkıntılı günler geçiren Ortaören köyümüz artık rahat bir nefes alacak. Suyun aktığını gören köylü vatandaşlarımız gerçekten bir sevinç gösterisinde bulundular. Bu mutluluk hepimizin mutluluğu, hepimizin başarısıdır. Emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ortaören Köyü Muhtarı Yunus Durmaz ise, "Daha önce sulama suyu bulunmayan köyümüz artık, bu sorununu da çözüme kavuşturdu. Köyümüzde sulama suyu olmadığı için sulu tarım yapılamıyordu. Bundan dolayı nüfusumuz da 40 haneye kadar düşmüştü. Köyümüzde bugüne kadar ciddi anlamda su sıkıntısı mevcut olup, daha önceki yıllarda yapılan sulama suyu konusunda ki girişimlerden de olumlu bir yanıt alınamamış.

Muhtarlık görevine geldiğimiz günden buyana köylülerimle, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, mevcut sorunlarımızın çözümünü gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız çok sevindi. Bu durumda susuzluk gerçekten çok kötü bir şey. Su sevincini köy ahalimizde görmek bizi gerçekten mutlu ediyor. Bu her şeye değer. Başta Silifke Kaymakamımız Fatih Damatlar, Özel İdare Müdürümüz Erkan Arıcı, İl Genel Meclis üyelerimize ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ortaören Köyü Muhtarı Yunus Durmaz, emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Damatlar Akdeniz Silifke Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title