Haberler

Ortaokul Öğrencisi Kızın Giydiği Elbise Ortalığı Karıştırdı

Güncelleme:

Amerika'da ortaokul öğrencisi kız, giydiği elbisenin erkeklerin dikkatini dağıttığı gerekçesiyle müdüriyete gönderilmesi ülkede gündem oldu.

Amerika'nın Michigan eyaletinin Marshall kasabasında, Marshall Ortaokulu'nda yaşanan olayda 8. sınıf öğrencisi Madyson Fields okuluna gri svetşört, atkı ve siyah dar pantolon giyerek gitti. Sınıf öğretmenlerinden biri, Madyson'ın giydiği pantolonu tayt olarak tanımlayınca, 'erkeklerin dikkatini dağıttığı' gerekçesiyle genç kızı müdüriyete gönderdi.

TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ANNE ATEŞLEDİ

Bu olay Madyson'ın annesine yansıyınca, Brooke Fields isimli kadın yaşananları Facebook'tan paylaştı ve tartışmanın fitilini ateşledi. Küçük bir kasabada yaşanan bu olay bir anda ülke gündemine girdi. Tepkisini "bugün Marshall Ortaokulu'nda kızıma erkeklerin dikkatini dağıttığı söylenmiş. Bir öğrenci öğretmenin masasına çağrılmış, sınıfın önünde erkeklerin bakışları altında uyarılmış. Eğer evde olmasaydım kızım bütün gün okulda bekletilecekti. Bu yanlış" sözleriyle ifade eden anne, kızgınlığının kıyafet yönetmeliğine olmadığını, öğretmenin yaklaşımına ve üslubuna kızdığını ifade etti.


"BENDEN ÖZÜR DİLEDİLER"

Anne Brooke Fields daha sonra Marshall Ortaokulu müdürü David Turner'la ve söz konusu öğretmenle bir araya geldiğini sorunu çözüme kavuşturduklarını açıkladı. Fields, konuyla ilgili Facebook hesabından yaptığı ikinci paylaşımda, "Kızıma uygunsuz ifade şekli hakkında benden özür dilendi. Kıyafet yönetmeliğinin tekrar gözden geçirileceği ve değişikliğe gidileceği konularında konuştuk" ifadelerine yer verdi.

OKUL MÜDÜRÜ 'UZAKLAŞTIRMA' İDDİASINI YALANLADI

Okul müdürü Turner, anne Fields'ın Facebook mesajında paylaşmış olduğu kızının okuldan uzaklaştırma alacağı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Müdür Turner, Madyson'ın sınıf öğretmeninin masasında tartışmaya konu olan olay hakkında 'başkalarının duymayacağı şekilde konuştuğunu', daha sonra müdüriyete gönderilerek kıyafetinin yönetmeliğe aykırı olmadığı genç kıza belirtildiğini ifade etti.

Marshall Ortaokulu'nun kıyafet yönetmeliğinde tayt giyildiğinde üzerini kapatacak ve dizlere gelecek şekilde örtülü olması maddesi yer alıyordu.


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Michigan Facebook Marshall TV Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (63)

Ayşe:

Bu kıyafete bizim okullurda boyle yapilsa irana dondu ulke diye sokaklara duserler.tencere tavayla ??

124
6
yanıtYanıtla
sinan:

Bati tayt giyenler fahiselerdir turkiyede gunluk kiyafet olmus.yani milletde AHLAK yok..

29
25
yanıtYanıtla
O kadar cahilsinki...:

Yazık ya keşke ölsende boşuna yer kaplamasan zihniyetsiz

yanıt6
yanıt6
MelihMobil-IOS:

Elbisesi normal türkiyede bun dan daha kötü giyiniyorlar

47
4
yanıtYanıtla
Türkiyem:

Bizim kızlara göre gayet kapalı

44
5
yanıtYanıtla
Deniz KemalMobil-ANDROID:

ohooo o da bisey mi? bizim ogrenciler neredeyse ciplak geliyor.

46
3
yanıtYanıtla
can:

ne var şimdi bunda normal giyinmiş gelmiş küçücük kız

36
8
yanıtYanıtla
dogrucu:

Bizim liselerde yariciplak geziyolar.sonra coplerde bebekler bulunuyor

40
1
yanıtYanıtla
reis:

ne varmış bu kıyafette bizimkiler bin beter giyiyor

37
3
yanıtYanıtla
Murat A:

Bizim öğrencilerin giydiklerini görseler ne derler acaba. .

37
1
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title