Haberler

Ortaokul Öğrencilerine Kazan Dairesinde Sıra Dayağı

Güncelleme:

Aydın'ın Buharkent İlçesi'ndeki Zafer Ortaokulu hizmetlisi E.Y., okulun 5 öğrencisini kazan dairesine kilitleyip sıra dayağından geçirmekle suçlanıyor.

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde Zafer Ortaokulu'nun hizmetlisi E.Y.'nin (45) okulun 5 öğrencisini kazan dairesine kilitleyip sıra dayağından geçirdiği ileri sürüldü. Veliler, bir gün öncede başka bir öğrenciyi de dövdüğü ileri sürülen E.Y. ve buna göz yumduğu iddia edilen müdür yardımcısı M.K.'den (48) şikayetçi oldu. Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Yıldız, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

AİLELER ŞİKAYETÇİ OLDU

Zafer Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencilerinden M.B. dün ailesine, okulda hizmeti olarak görev yapan E.Y.'nin kendisini ve 4 arkadaşını okulun bodrum katındaki kazan dairesine kitleyip, sopayla sıra dayadığından geçirdiğini anlattı. Bunun üzerine M.B.'nin ailesi diğer 4 öğrencinin aileleriyle görüştü. Diğer öğrencilerin de dövüldüklerini söylemeleri üzerine aileler soluğu polis merkezinde aldı. Buharkent Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan öğrencilerin aileleri, daha sonra İlçe Emniyet Amirliği'ne gidip hizmetli E.Y. ve öğrencilerin dövülmesine göz yumduğu ileri sürülen müdür yardımcısı M.K.'den şikayetçi oldu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN AİLELERE DESTEK

Olayın ortaya çıkmasının ardından Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Yalçın, olayı bizzat takip ederek hastanede ve polis merkezinde öğrencilerin başından ayrılmadı, ailelerine destek verdi. Öğrencilerden M.B., olaydan bir gün önce arkadaşlarıyla parkta oynarken, hizmetli E.Y.'nin yanlarından geçtiğini belirtip şunları anlattı:

"İçimizden biri hizmetliye adıyla bağırdı. Buna kızan hizmetli E.Y., 'Sizinle yarın görüşeceğiz' diyerek bizi tehdit etti. Sabah ise okulun önünde sıraya girdiğimizde beni müdür yardımcısı M.K. yanına çağırdı. Odasına gitmemi söyledi. Odasına gittiğimde hizmetli E.Y. beni bekliyordu. Benden parkta birlikte oynadığım arkadaşlarımı çağırmamı istedi. Sırada bekleyen diğer arkadaşlarım O.Y., M.K., Ş.S. ve T.B.'yi de alıp odaya tekrar döndüm. Hizmetli E.Y. daha sonra bizi bodrum kattaki kazan dairesine indirip, kapıyı kilitleyip, sıra dayağından geçirdi. Sürekli olarak, 'Sizi bir saat dövme iznim var' diyordu. Önce eline ince bir sopa aldı. Ancak, daha sonra bu size az gelir diyerek, daha kalın bir sopa alıp ellerimize defalarca vurdu. Çok korktuk."

Öğrencilerden O.Y. de, yediği dayak nedeniyle ellerinin kalem tumayacak kadar çok acıdığını söyledi.

BİR GÜN ÖNCE DE BAŞKA BİR ÖĞRENCİYİ DÖVMÜŞ

Olayının ortaya çıkmasından sonra okulda hizmetli E.Y. tarafından bir gün önce dövüldüğünü ileri süren öğrenci M.D. de şikayetçi oldu. M.D., çarşamba günü hizmetli Yıldız'ın çimlere bastığı gerekçesiyle okul müdür yardımcısı M.K. ve öğretmenlerin önünde kendisini dövdüğünü, kimsenin müdahale etmediğini anlattı.

'OKUL YÖNETİMİ NASIL BİR YETKİ VERMİŞ?'

Öğrencilerden T.B.'nin ağabeyi Mert Berber, okulun eğitim yuvası olduğunu, dayağın kabul edilemez olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Ben kardeşime bir tokat dahi atmazken, bir hizmetli nasıl olur da kazan dairesine götürüp, çocukları sıra dayağına çeker? Bu cesareti kimden alıyor. Okul yönetimi bu kişiye nasıl bir yetki vermiş ki çocukları dövüyor, kimse de buna ses çıkarmıyor? Çocuklar korktukları için bize söylemedi, aralarından birinin anlatmasıyla olay ortaya çıktı. Hizmetli ve okul yönetiminden şikayetçi olduk."

MÜFETTİŞ İSTENDİ

Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Yalçın, olayla ilgili kendilerine henüz şikayet gelmediğini belirterek, "Gün içinde bize ulaşan herhangi bir şikayet yok. Ancak biz akşam olayı duyar duymaz, inceleme başlattık. Hemen çocuklarımızın yanına gelerek olayı öğrendik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettiş istedik. Olayla ilgili adli inceleme başlatıldı, biz de idari soruşturma başlattık" dedi.

Öte yandan hizmetli E.Y.'nin polisteki ifadesinde öğrencilere sadece birer defa vurduğunu söylediği, müdür yardımcısı M.K.'nin ise, olaydan kendisinin haberinin olmadığını söylediği belirtildi. - Buharkent, Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Buharkent Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

BuharkentliMobil-IOS:

2000 yollarında biZede atmıştı ergü

0
0
yanıtYanıtla
Efekentli 09Mobil-IOS:

İsmi gecen ergün yıldız kamil paşa ilk öğretimindeyken sınıfta sopayla bizede sıra dayağı atmıştı 10-15 sene önce. Okul müdür muhammet yarangüme. Yardımcısı mustafa soy adını unuttum görmüşlerdi onlarda bişi diyememişlerdi. Demek halan huyu devam ediyor

0
0
yanıtYanıtla
anti kekovic:

zamaninda az dayak yemedik bizde kazan dairelerinde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title