Haberler

Ortaöğretimde Başörtüsünün Serbest Bırakılması

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz: "Diyor ya hem cumhurbaşkanı hem de AKP'nin yetkilileri, 'yeni Türkiye yaratacağız. Biz eskilerle mücadele edeceğiz'. İşte cumhuriyetin yıkılması, Türk Medeni Kanunu'nun, cumhuriyet devrimlerinin yok sayılması ile karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz"

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin, "Diyor ya hem cumhurbaşkanı hem de AKP'nin yetkilileri, 'yeni Türkiye yaratacağız. Biz eskilerle mücadele edeceğiz'. İşte cumhuriyetin yıkılması, Türk Medeni Kanunu'nun, cumhuriyet devrimlerinin yok sayılması ile karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz" dedi.

Yılmaz, partisinin Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını eleştirdi.

Bunun çocuklar üzerinde mahalle baskısına yol açacağını, özgürlüklerin kısıtlanacağını ifade eden Yılmaz, uygulama ile uluslararası çocuk hakları sözleşmesinin ihlal edildiğini, laiklik ilkesinin yok sayıldığını savundu.  Yılmaz, uygulamayla ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle Danıştay'da dava açtığını da söyledi.

Ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasının çocukların kendi içlerinde inanan, inanmayan, örtünen, örtünmeyen diye ayrıştırılacağını, psikolojik baskı altında kalarak, ötekileştirileceğini savunan Yılmaz, bundan sonraki süreçte karma eğitimin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeler yapılırsa şaşırmayacaklarını da söyledi. Yılmaz, "Bu yönetmelikle Mecelle'ye bir geri dönüş olmuştur. Diyor ya hem cumhurbaşkanı hem de AKP'nin yetkilileri, 'yeni Türkiye yaratacağız. Biz eskilerle mücadele edeceğiz'. İşte cumhuriyetin yıkılması, Türk Medeni Kanunu'nun, cumhuriyet devrimlerinin yok sayılması ile karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarını eleştirirken, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'i hedef gösterdiğini ve nefret söylemi ile yaklaştığını da ileri süren Yılmaz, bu durumu kınadıklarını ve asla kabul etmediklerini kaydetti.

Batum da tartışmanın "üniversitelerde türban takılsa ne olur?" diye başladığını şimdi ise 8, 9 yaşındaki kızların başlarının örtülmesine kadar geldiğini ifade ederek, bu yaklaşımın iktidarın zihniyetini ortaya koyduğunu savundu. Batum, "Bu ahlaksız zihniyetle mutlaka mücadele edeceğiz, sonuna kadar kovalayacağız" dedi.

Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili seçimlerinin ilk iki turun ardından Kurban Bayramı sonrasına bırakılmasına ilişkin soru üzerine de "Seçimler devam edecek. Resmi törenlere katılmamız gerekiyordu onun için böyle bir karar alınmış olabilir" diye konuştu.

Sanatçı Sezen Aksu'nun ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin sözlerinin de sorulduğu Yılmaz, "Liberalleri trenden indirdiler. Tren son hızla devam ediyor. Bugüne kadar destek verenler de bence durumlarını bundan sonra gözden geçirsinler. ve ülkenin artık bir uçuruma doğru gittiğini herkesin görmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Batum ise dün TBMM'ye sunulan tezkereyle ilgili soruyu yanıtlarken, "Uzman arkadaşlarımız bizi bilgilendirecekler. Akşam veya yarın daha net bir şey söyleriz. Ama ben şahıs olarak bu tezkereye destek vermemin mümkün olmadığını düşünüyorum. Ama tekrar söylüyorum, bakacağız, partimiz bizi bilgilendirecek ona göre bir karar vereceğiz" karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Bedii Süheyl Batum Enver Yılmaz Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title