Haberler

Ortaöğretimde Başörtüsü Serbestliği Devam Edecek

Güncelleme:

Danıştay 8. Dairesi, ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin ilgili hükmünün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİYETİNE İTİRAZ EDİLMİŞTİ

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ortaöğretimde başörtüsü serbestiyetine itiraz etmiş, yönetmeliğin iptali istemiyle Danıştay'a başvurmuştu.

Çocuğu ortaöğretimde okuyan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ortaöğretimde başörtüsünü serbest bırakan, Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin birinci maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

"TÜRK MİLLİ EĞİTİMİN GEREKLERİNE VE LAİK EĞİTİM SİSTEMİNE AYKIRI" İDDİASI

Dava dilekçesinde, yönetmeliğin birinci maddesinin, Türk milli eğitiminin gereklerine ve laik eğitim sistemine aykırı olduğu iddia edildi.

"HUKUKA UYGUN"

Davalı Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın savunmalarında özetle, Anayasa'nın "din ve vicdan hürriyeti"ni düzenleyen 24 ve "eğitim ve öğrenim hakkı"nı düzenleyen 42. maddeleri ile uluslararası sözleşmelere aykırılık taşımayan dava konusu düzenlemenin hukuka uygun olduğu ileri sürüldü.

DÜZENLEMENİN YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI İSTEMİ REDDEDİLDİ

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 8. Dairesi, düzenlemenin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Dairenin kararında, İdari Yargılama Usulü Kanunu'na göre, idari işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç veya olanaksız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması koşullarının birlikte gerçekleşmesi durumunda yürütmenin durdurulmasına karar verileceği kuralının yer aldığı hatırlatıldı.

Kararda, davada bu koşulların birlikte gerçekleşmediği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verildiği bildirildi.

Danıştay 8. Dairesi, davayla ilgili esas incelemesini daha sonra yapacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Danıştay Güncel Haberler

500

Yorumlar (189)

arif neşelilerMobil-ANDROID:

Allahın izniyle hükümetimiz doğru olanı yapmıştır ve tesettürü serbest bırakmıştır bundan sonra hiç bir güç bunu engelleyemez Allah onlardan ebeden razı olsun

35
12
yanıtYanıtla
HakanMobil-IOS:

Ya hala başörtüsüyle uğrasan bu insan müsfettelerine acıyorum

40
5
yanıtYanıtla
aaa:

Okullar kapatılsın, kuran kursuna dönsün. .

24
9
yanıtYanıtla
Haki:

Başörtüsünü ortaokullardan kaldırmaya calısanlar ve bunun için teklif sunanlar İslamın düşmanıdır. . . bırakın başörtüsünü ortaokuldan kaldırmayı amac; bunu ilkokulllara kadar getirmek olmalıdır. . çünkü dinimizde bir kız çocugu; en gec 9 yasında örtünmeye baslamalıdır insallah. . . . birde tabiki ak parti haziranda secimleri kazanırsa artık okullarada haremlik selamlık bekliyoruz. . eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farklar netleşmeli artık. .

14
18
yanıtYanıtla
Abu nizarMobil-ANDROID:

milet aya çıktı halen biz ürtü ile oraşiyoruz bırakın isteyen istediğini giysin her şeyde anlayış ve saygı ister

31
1
yanıtYanıtla
başlayışmobilWeb@haberler.com:

Türkiye arap ülkesi değil türban takacaksanız arapların yanına gidin

4
26
yanıtYanıtla
raga:

Hristayanlık alemi din ile devleti 15 yüzyılda ayırmış bitmiş biz hala içiçe sokmaya çalışıyoruz kafa bu kadar geri olmamalı

6
24
yanıtYanıtla
Aylin:

Kim başörtüsü ile üğraşıyorsa cahildir. Başörtüsü AKP yi iktidara getierdi. lütfen isteyen başını örtsün karışmayın. İnsanların dini özgürlüğüne saygı gösterin ki

23
6
yanıtYanıtla
ABIZER:

basini ortmek normalda sarsaf ortmek isteyen varsa ya isite yada sadu arabistana gitsin

13
16
yanıtYanıtla
emır:

Hangı Allah dusmanı yargıya göturduyse bu kararı ta yuzune tukureyım sanki gavur memleketınde yasıyoruz sankı canakkalede kurtulus savasını basortusune karsı olanlar yaptı bunları bu vatandan atmak lazzım sana ne kım nasıl gıynırse gıyınsın sana ne

20
8
yanıtYanıtla
Tüm 189 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title