Haberler

Ortalama Ücret Üst Sınırı Belirlendi

Özel kanunlarla kamu tüzel kişiliğine haiz olarak, kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair adlarla kurulmuş olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin "ortalama ücret toplamı üst sınırı", 2015 yılının ikinci altı aylık dönemi için 8 bin 276 lira olarak belirlendi.

Özel kanunlarla kamu tüzel kişiliğine haiz olarak, kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair adlarla kurulmuş olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin "ortalama ücret toplamı üst sınırı", 2015 yılının ikinci altı aylık dönemi için 8 bin 276 lira olarak belirlendi.

Bakanlar Kurulu'nun "631 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Mali ve Sosyal Haklarında Düzenlemeler ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 14. Maddesi Kapsamındaki Personelin Mali ve Sosyal Haklarına İlişkin Ekli Karar"da yapılan değişikliğe yönelik kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar, genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeler, meslek kuruluşları, kefalet sandıkları, mahalli idareler ve bunların birlikleri hariç olmak üzere, özel kanunlarla kamu tüzel kişiliğine haiz olarak kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair adlarla kurulmuş olan bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından; Yönetim ve denetim kurulu ile kurul, üst kurul üyeleri (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu Başkan ve üyeleri hariç) dahil tüm personeli için (BDDK ile TMSF personeli dahil) ilgili mevzuatlar uyarınca belirlenen her türlü maaş, aylık, ücret, ek ücret, prim, zam, tazminat, ikramiye, fazla mesai, kar payı ve her ne ad altında olursa olsun yapılan diğer mali ödemelerle, sosyal hak kapsamında yapılan bütün ayni ve nakdi ödemeleri düzenliyor.

Bakanlar Kurulu kararına göre, kapsama dahil tüm personel için 2015 yılının ikinci altı aylık dönemindeki "ortalama ücret toplamı üst sınırı" 8 bin 276 lira olarak tespit edildi.

Mevcut karar, onay veya diğer mevzuat uyarınca kapsama dahil personele yapılmakta olan ayni veya nakdi ödeme unsurlarına yeni bir unsur ilave edilmemesi ve 8 bin 276 lira ortalama ücret toplamı üst sınırının aşılmaması kaydıyla, 2015 yılının ikinci altı aylık döneminde kapsama dahil personelin mali ve sosyal hakları, kurum içi hiyerarşik yapıların gerektirdiği ölçüde ve mevzuatı dahilinde yüzde 4,76'ya kadar yetkili organlar tarafından belirlenecek oranda artırılabilecek.

Söz konusu karar, 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title