Haberler

Ortaköy İlçe Devlet Hastanesi'ne Yeni Cihaz

Ortaköy İlçe Devlet Hastanesi, Türkiye'de sayılı ilçe hastanelerinin sahip olduğu C kollu skopi cihazına kavuştu.

Ortaköy İlçe Devlet Hastanesi, Türkiye'de sayılı ilçe hastanelerinin sahip olduğu C kollu skopi cihazına kavuştu.

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut, yaptığı açıklamada, Ortaköy Devlet Hastanesi'ne, ortopedi ve genel cerrahi ameliyatlarında kullanılacak C kollu mobilize röntgen cihazı alındığını belirtti.

Durgut, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünce planlaması ve ihalesi yapılan skopi cihazının, 6 Nisan 2016 tarihinde hastanenin ameliyathanesine kurulduğunu söyledi.

Ameliyat süresini kısaltacak olan cihazın, sahip olduğu teknolojiyle Ortaköy Devlet Hastanesi'ne çağ atlattığını ifade eden Durgut, şunları kaydetti:

"Cihaz, düşük dozda yüksek ve anında görüntü sağlayan ve ameliyat süresini kısaltan bir cihazdır. Skopi cihazı, özellikle ortopedi ve diğer cerrahi hekimlerinin diz protezi, kalça protezi ve kemik kırığı ameliyatları, kurşunlanma ve yabancı cisim çıkarma ameliyatlarında kullanılıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Aksaray Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title