Haberler

Ortaklığın Sembolü Haline Geldiler

Güncelleme:

Kollektif bilinç ve ortak girişimciliğin yaygınlaşmadığı Batmanda 20 yıldır ortaklık yapan 3 girişimci, ortaklı iş yapmak isteyenlere örnek oldular.

20 yıla dayanan bir ortaklıkları bulunan İş adamları Balaban, Özoğul ve Zengin, yatırım ve istihdam konusunda da birlikte hareket ediyor. Kent ekonomisine yeni yatırımlar kazandırmak için yoğun çaba sarf ederlerken, 6 yıl önce iş adamları tarafından Batman Tuğla fabrikası kente kazandırıldı. Fabrikanın işletmesini Mehmet Zengin yürütüyor. 120'ye yakın işçinin çalıştığı Fabrikada halen üretim ve çalışma artarak devam ediyor. İş adamı Hıvzullah Özoğula ait En Plastik ve inşaat firması bulunurken, OSB'deki fabrikada 70 işçi istihdam edilmiş durumda. Türkiye'nin bir çok iline ürün pazarlayan En Plastik, yurt dışına da önemli bir ihracat gerçekleştiriyor. Kirli su atık borularının da Batman'da üretilmesi için çalışma yapan İş adamı Hıvzullah Özoğul, yeni bir fabrika binasını tamamlama aşamasına getirdi. Batman'da bir çok iş kolunda istihdam sağlayan Özoğul, Türkiye'nin sayılı firmalarından olan Boydak firmasıyla birlikte Telekom altyapı işlerini gerçekleştiriyor. Bin'in üzerinde işçinin istihdam edildiği çalışmalar birçok ilde devam ediyor. Öte yandan Batman'da İş adamı Mustafa Balaban tarafından kurulan Balaban Makine da iş makinaları satışı ve yetkili servisi olarak çalışma yürütülüyor. Bölgede Enka'nın tek bayisi arasında yer alan Balaban makine 20 yıl Küçük sanayi sitesinde hizmet verdikten sonra 5 yıl önce Hasankeyf yolu üzerinde bulunan yeni yerine taşınarak çalışmalarını artırdı. İş ve istihdamı artıran Balaban makine da 1 ay sonra iş makinaları yedek parça üretimi de başlayacak. Yeni Tesis için 3000 metrekarelik yeni kapalı alan oluşturulurken, yurt dışından sipariş edilen makinalar kısa sürede Batman'a getirilerek bölgede ilk kez İş makinası yedek parçası Batman'da üretilecek. Batman'da örnek bir ortaklık gerçekleştiren İş adamları Mustafa Balaban, Hıvzullah Özoğul ve Mehmet Zengin, Batman ekonomisinin güçlenmesi ve kentteki istihdam oranının artması için üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirttiler. Batman'da 3 ortak olarak kente yönelik yatırımlarının devam edeceğini vurgularken, yeni projelerle kent ekonomisini güçlendirmek için çalışma yürüttüklerini belirttiler. Batman'daki, tüm etkinliklere, resmi kutlamalar ve toplantılara birlikte katılan İş adamlarının uzun zamandır devam eden ortaklıkları ve birliktelikleri takdir ediliyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Zengin Türkiye Balaban Batman Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title