Haberler

"Ortak İstek, Zeytine Destek" Mitingi

Güncelleme:

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, market ile toprak arasında en az dört kat fiyat farkı olduğundan şikayet etti.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, market ile toprak arasında en az dört kat fiyat farkı olduğunu belirterek, "On kata kadar çıkıyor bu. Niğde de 'Tarlada patates on kuruş, markette bir lira' diyor. On katına çıkmış" dedi.

CHP Burhaniye İlçe Başkanlığı, "Ortak İstek, Zeytine Destek" mitingi düzenledi. Program kapsamında ilk olarak Burhaniye Halk Kütüphanesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe ve ardından yapılan mitinge, İnce'nin yanı sıra CHP Milletvekilleri Nedret Akova, Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İnce, mitingde yaptığı konuşmada, alana girmeyen ve dışarıdan izlemeyi tercih eden üreticilere seslenerek, "Önce karşıdaki dostlarıma sesleneyim. Eğer orada üretici varsa ki, var. Bak burada emekli öğretmen, sana destek için buraya gelmiş ama sen orada kendi sorununa sahip çıkmıyorsan sonra ağlama. Buraya geleceksin meydana, meydan okuyacaksın önce Tayyip'e" diye konuştu.

Adana'ya da gittiğini ve narenciye üreticisinin mağdur olduğunu ileri süren İnce, şöyle devam etti:

"Ağlıyor insanlar. Cumartesi Niğde'deydim. Patatesçi, elmacı perişan. Bugün Burhaniye'deyiz, zeytinci perişan. Ama sesini çıkaran yok. Türkiye'de kurum kalmamış. Türkiye'nin ordusu dağıtılmış, üniversiteleri susturulmuş. Sivil toplumu yok. Türkiye'de dik duran, boyun eğmeyen bir tek kale var o da Cumhuriyet Halk Partisi."

İnce, tarla ile pazar arasında ürünlerde fiyat farkı olduğunu belirterek,

"Nedir bizim derdimiz- Üretici perişan, tüketici perişan. İşçi, çiftçi, emekli geçinemiyor. Çünkü ucuza üretemiyoruz. Ucuza tüketemiyoruz. Üretici de perişan. Tüketici de perişan. Market ile toprak arasında en az dört kat fark var. On kata kadar çıkıyor bu. Niğde de 'Tarlada patates on kuruş, markette bir lira' diyor. On katına çıkmış" dedi.

Köylünün, çiftçinin dünyanın en pahalı mazotunu kullanmasının sorunların başında geldiğini iddia eden İnce, bu konuda Türkiye'nin dünyada bir numara olduğunu söyledi.

Türkiye'nin zaman zaman ham petrolü alıp işleyip yurt dışına da satabildiğini anlatan İnce, "Hans'a, George'a 1.43'e satıyor. Benzini sana 5 liraya satıyor. Yatçıya o lüks yatlardakine, çiftçiye sattığının üçte birine satıyor. Yatçı, bu AKP'ye oy vermiyor da bu çiftçi nasıl veriyor o zaman- Bu nasıl veriyor- Türkiye'de destekleme 50 kuruş, Avrupa Birliği'nde bir avro. Neredeyse iki buçuk lira. Sen bununla nasıl rekabet edeceksin-" ifadelerini kullandı.

Ülkede, 150 bin ton zeytinyağı üretildiğini dile getiren İnce, 150 bin ton zeytinyağı üreten Türkiye'ye 30 bin ton Suriye'den kaçak zeytinyağı girdiğini iddia etti. 30 bin ton kaçak yağa müstahsil makbuzu düzenlenip destekleme primi de alındığını ileri süren İnce, "Yani hem siz zarar ediyorsunuz zeytinyağı üreticisi hem devlet zarar ediyor. Ona bile destekleme pirimi veriyor. Türkiye'nin geldiği noktaya bakın" dedi.

Türkiye'nin Suriye politikasına da değinen İnce, "Bir zamanlar Esad ile kol kolaydı. Tatile gidiyordu. Boğaz turu yapıyordu. Fenerbahçe'ye maç yaptırıyordu. Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapıyordu. Ne oldu da bu gün dostum Esad, kanlı Esed noktasına geldi-" dedi.

İnce konuşmasında Ak Parti Genel Başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'yu da eleştirdi.

Muhabir: Emrah Elmas / Hakan Firik / Zafer Akpınar

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce Türkiye Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title