Haberler

Ortahisar'ın Aile Eğitimi Projesi Gururu

Trabzon’un Ortahisar İlçe Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Aile Eğitim Projesi’nde görev alan öğretmenlerle bir araya geldi.

Trabzon'un Ortahisar İlçe Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Aile Eğitim Projesi'nde görev alan öğretmenlerle bir araya geldi.

Ortahisar Kaymakamlığı, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında başlayıp 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında devam eden 0-18 Yaş Aile Eğitim programı değerlendirme toplantısına Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın'ın yanı sıra aile eğitimi veren rehber öğretmenler katıldı.

0-18 yaş Aile Eğitim Projesi değerlendirme toplantısında konuşan Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, "0-18 yaş aile eğitim projemizin ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlık düzeyinde genelge ile desteklenmesi onur ve gurur kaynağımız oldu. Hayatımda beni en çok mutlu eden veli ve öğretmenlerimizden gelen geri bildirimlerdir. Hitap ettiğiniz kesim yaygın eğitim toplumu. Sizlerin zorluklarınızı biliyorum. AEP eğitim veren öğretmenlerimizin ek derslerin iyileştirilmesi gibi bir çok alanda öğretmenlerimizin lehine olacak görüşlerimizi savunmayı sürdüreceğiz" dedi.

Ortahisar İlçe Milli Eğitim müdürü Şükür Köse ise proje kapsamında 2014-2015 yılları arasında açılan 77 kursta bin 182, 2015-2016 yılları arasında 1. dönem 98 kursta bin 752 kursiyerin sertifika aldığını söyledi. Köse "2015-2016 yılı 2. dönem açılan 73 kursa halen bin 239 kursiyer devam etmektedir. Bu eğitimin esas amacı huzurlu bireyler ve huzurlu bir toplum oluşturmaktır. Bu anlamda eğitim alt yapımızı geliştirmek, güçlendirmek ve bunu bütün kesimlere yaymak için çalışıyoruz. Bu eğitimler sonucunda hem toplumsal olarak huzurumuz hem de okul ve eğitim anlamındaki başarımız artarak, birlikte çalışma kültürümüz de gelişecektir" şeklinde konuştu.

Aile eğitiminin yanı sıra okullarda güvenli ortamda eğitim yapılmasını önemsediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın ise okullarda kamera sisteminin oluşturulması gibi bir çok alanda yapılan çalışmalar ile uyuşturucu ile mücadelede önemli mesafe kaydettiklerini vurguladı.

Aile eğitim programı ile 0-18 yaş arasında çocuğu olan anne ve babaların "Anne ve Babalık" becerilerinin geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlenmesi yoluyla çocuğun potansiyelini kullanmasını sağlamak ve gelişmesi desteklediğinin altını çizen Ortahisar HEM Müdürü Orhan Genç ise "Eğitimimizin daha nitelikli olması ve sağlıklı nesiller yetiştirmemiz için okul öncesi eğitimden üniversite sonrasın da meslek içi eğitim ve hayat boyu eğitim formülleriyle bu alandaki niteliğimizi, kalitemizi, verimimizi artırmak için hep birlikte gayret göstermeliyiz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Zehra Aydın Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title