Haberler

Ortahisar Belediyesi Projelerini Hayata Geçiriyor

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, gelecek nesillere güzel bir şehir devretmek için çalıştıklarını ifade etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, gelecek nesillere güzel bir şehir devretmek için çalıştıklarını ifade etti.

Belediyecilik anlayışının temelini katılımcı yönetim olarak belirlediklerini kaydeden Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri halkımızla iç içe, kapısı rahatça açılabilen, vatandaşın dertlerini dinleyen bir belediye başkanı olmaya çalıştım ve çalışmaya da devam ediyorum. 85 mahalle ve 310 bin nüfusu ile bölgenin en büyük ilçesi olan Ortahisar'ın daha yaşanılabilir bir kent olması adına kent hassasiyeti taşıyan her kesimle istişareler yaparken tarihi ve kültürel arka planı olan kentimize yeni bir şehirleşme, yeni bir vizyon katmanın mücadelesi içindeyiz. Geçmişte Trabzon'da bu saatten sonra yapacak değil, yıkacak bir belediye başkanına ihtiyaç var demiştim. Şimdi bu sözümü uygulamaya koyarak bu şehirde çarpık yapılaşma adına ne kadar yıkabileceksem yıkacağım. Hiçbir sosyal alanı olmayan sağlıksız mekanlarda sağlıklı nesillerin yetişmesi mümkün değil. Bu nedenle ben Ortahisar'da yeşili ne kadar artırabilirsem kendimi o kadar başarılı sayacağım. Şimdi Ortahisar'ın doğuya açılan yüzü Pelitli Mahallesi'nde TOKİ ile birlikte modern şehircilik adına önemli bir proje yürütülüyor. Sağlıklı, planlı ve yaşanılabilir bir çevre oluşturacak bir proje ile Pelitli adeta bir cazibe merkezi haline gelecek. Yine Çağlayan'da TOKİ ile birlikte bir çalışma yürüteceğiz. TOKİ ile yürütülen çalışmaların dışında da kendi imkanlarımızla yeni yaşam alanlarını şehrimize kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Yeni kurulan bir belediye olması nedeniyle yeniden yapılanma çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Başkan Genç, "85 mahallemizin tamamına hizmetin aksamadan ulaştırılması için araç ve makine parkını güçlendiriyoruz. Kocaman bir alandan sorumluyuz, ama müteessir değiliz. Allah nasip ederse ne söz vermişsek yapacağız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Pelitli Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title