Haberler

Ortahisar Belediye Başkanı Genç İstişare Toplantısında Muhtarları Dinledi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar muhtarlarıyla 'Birlik, Beraberlik ve İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ortahisar Belediye Başkanvekili Firar Bayrak, Başkan Yardımcıları Kemal Çoban, Süleyman Aydoğdu, Abdullah Uraloğlu, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş ile Ortahisar ilçesinin 85 mahallesinin muhtarları katıldı.

Muhtarların talep ve isteklerini birinci ağızdan dinleyen Başkan Genç, tek dertlerinin vatandaşa hizmet derdi olduğunu ifade etti. Başkan Genç, "Hizmetlerin en iyi şekilde vatandaşlarımıza ulaşmasında birinci derecede önemli rolü olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmek, istişare etmek, görüş alışverişinde bulunmak, toplantılar yapmak hizmetin ulaşması bakımından önemlidir. Göreve geleli bir yıl oldu. Neler yaptık, neler oldu bunları değerlendirmemiz lazım. Ortahisar, Belediye statüsü kazandıktan sonra Trabzon Belediyesi 40 km² bir alana ve 42 mahalleye hizmet ediyorken bizim görev alanımız 232 km² ve 85 mahalle oldu. Tabi ki önceki Trabzon Belediyesi'nden devraldığımız mekanizmayla bu hizmeti yapabilmemiz mümkün değildi. Dolayısıyla önceki Trabzon Belediyemizin imkan ve kabiliyetleri üzerine yeni bir şeyler katmamız lazımdı. Belediye olarak 10 milyon 152 TL'lik bir İller Bankası kredisi kullandık. Bu krediyle ağırlıklı olarak iş makineleri, kamyonlar, asfalt plenti alarak makine parkımızı güçlendirdik. Bunun yanında beton santralini kurduk" dedi.

Göreve geldiği günden itibaren bütün mahallelerde asfaltlama, betonlama, bordür ve kanava çalışmalarını eş zamanlı olarak yürüttüklerine dikkati çeken başkan Genç, " Belediye olarak en önemli hizmet alanı olarak gördüğüm yolları ve altyapı hizmetlerini yapabilmek için gerekli donanımları kurduk. Bir taraftan bu hizmetlerimizi yaparken, diğer taraftan mahallelerimizin yollarını betonlama ya da asfaltlama yaptık. Aciliyetine binaen bu hizmetlerimizi aksatmadan yapmaya çalıştık. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte asfaltlama çalışmalarımıza hız vereceğiz. Biz muhtarlarımızla şuna karar verdik; hizmetlerimiz verimli olsun. Bunun için de yukarı kodlarda yapacağımız yol çalışmalarını daha ziyade beton yapalım, aşağı kısımlarda yapacağımız çalışmalarda asfaltı düşünelim. Büyükşehir Belediyemiz 20 milyon TL'lik beton yatırımı yaptı ve bunun 2 milyon TL'sini Ortahisar'a verdi. Biz sizlerden daha önce yapmış olduğumuz toplantılarda aldığımız dosyaları sistematik olarak değerlendirdik. Bu dosyaların yanında muhtarlarımızın taleplerini yerinde görebilmek amacıyla bugüne kadar 55 mahallemize ya doğrudan ya da bir program dahilinde çalışma ziyareti yaptık. Ama 30 mahallemize de gidemedik. ya bir şeyler yapmışsak yerinde göreceğiz ya da muhtarlarımızın talebi üzerine o mahallemize bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Yani sizlerle, sizin çalışma alanınızda bu çalışmaları yerinde görmek, istişarelerde bulunmak amacıyla bu ziyaretleri yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

En önemsediği hizmetlerin başında doğalgaz çalışmalarının olduğunu ifade eden başkan Genç, "Bu çalışmaların aynı hızla bu dönemde de devam etmesi lazım. Biz bu çalışmaları yaparken iki amacımız vardı; Birincisi tavanda temizlik, ikincisi zeminde temizliği sağlamak. Yani bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren en temiz çevreye sahip olmaktı Göreve geldiğimiz günden beri doğalgaz firmasıyla toplantılar yaparak durumu yakından takip ettik ve 50 bin metre civarında bir hat döşemesi oldu. Ancak bu çalışmalara rağmen geldiğimiz nokta iyi bir nokta değildir. Bu tespiti yapmak lazım. Bu özeleştiriyi yapmak lazım. Bu dönemdeki çalışmalarla beraber merkezde doğalgaz çalışmalarına önemli bir ivme kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantıdan duydukları memnuniyeti ifade eden Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş, "Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e ve ekibine teşekkür ediyoruz. Başkanımız haftanın 2 günü mahallelerde bizlerle beraber, mahallelerimize geliyor, sorunlarımızı yerinde görüyor. Ona göre çalışmalarını yapıyor. Ayrıca bizi bugün de bu toplantıya davet ettiği için çok mutluyuz. Karşımızda bir muhatabın olması gerçekten bizi mutlu ediyor. Kendisine Ortahisar Muhtarlar Derneği olarak teşekkür ediyoruz. Biz sorunlarımızın çözümü için muhatap bulduğumuz da mutluyuz" diyerek başkan Genç'e muhtarlara olan ilgisinden dolayı teşekkür etti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Metin Genç Osman Genç Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title