Haberler

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Esnafı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Kent merkezindeki sanayi bölgesinin rehabilite edileceğini söyledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon kent merkezindeki sanayi bölgesinin rehabilite edileceğini söyledi.

Genç, il merkezindeki Büyük Sanayi Sitesi ziyaret edip esnafın sorunlarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, kamuoyunda bu bölgeye ilişkin ciddi bir beklenti oluştuğunun farkında olduklarını belirterek, "kent merkezindeki sanayi bölgesi rehabilite edilecek. Sanayi sitesinin de içinde bulunduğu bu bölgenin rehabilitasyonu konusunda plan ve proje çalışmaları yürütülmektedir" dedi.

Konumu sebebiyle yıllardır sorun haline gelen çimento fabrikasının bulunduğu yerden kaldırılması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatları olduğunu anlatan Genç, şunları kaydetti:

"Havayolu ile Trabzon'a gelenler Trabzon'a yakışmayan manzara ile karşılaşıyor. Tabii çimento fabrikası taşınsın da ne olursa olsun anlayışında değiliz. İstihdam etmiş olduğu personelin dışında doğrudan veya dolaylı olarak binlerce kişiye istihdam sağlayan fabrikanın taşınması konusunda akılcı davranacağız. Fabrikayı oradan kaldırırken halkımızı memnun edeceğiz. Ama mağduriyet de yaşatmayacağız. İlimiz istihdamına katkı sağlayan bu fabrikanın yatırımcısına da milletvekillerimiz, Trabzon Valimiz sayın Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediyesi olarak bizler her türlü kolaylığı sağlayacağız"

Genç, çimento fabrikasının geleceği hususunda fabrika yetkilileriyle görüşmeler yapıldığını da ifade ederek, görüşmelerde gayet olumlu izlenimler edindiğini ve fabrikanın taşınması konusunda fikir birliğine varıldığını sözlerine ekledi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Metin Genç Osman Genç Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title