Haberler

Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesinin İlk ve Tek Hobi Fuarı Tuch Expo 2015'e 39 Ülkeden Ziyaretçi

Sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin elişi ve hobi alanında ilk ve tek ticaret fuarı TUCH EXPO, 2015’te gerçekleştirildi.

Sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin elişi ve hobi alanında ilk ve tek ticaret fuarı TUCH EXPO, 2015'te gerçekleştirildi. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda katılımcının bir araya geldiği, yeni işbirliklerinin kurulduğu organizasyon, renkli etkinliklere de sahne oldu.

İlki, sektör temsilcileri ve hobi severler tarafından yoğun ilgi gören fuar ile hedeflenen ise 5'inci yılında dünyada 1 numara olmak. TUCH EXPO, 8-11 Aralık 2016 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde ikinci kez kapılarını açarak, ziyaretçilerini ağırlayacak.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de bir ilk yaşandı; Elişi ve Hobi Ticaret Fuarı TUCH EXPO 2015 uluslar arası katılımla gerçekleştirildi. Fuar, yıllardır böyle bir platformun eksikliğini duyan hobi severleri, hobilerinden keyif alırken bunu kazanca dönüştüren girişimcileri ve sektörün önde gelen temsilcilerini buluşturdu. Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin de ilk ve tek hobi fuarı TUCH EXPO çok sayıda yabancı katılımcı ve ziyaretçiye de ev sahipliği yaptı.

TUCH EXPO projesinde fikrin çıkış noktasını anlatan Proje Yönetmeni Hakan Kurt, fuarın ilk yılını da şöyle değerlendirdi: "Son yıllarda kadınlar ağırlıkta olmak üzere elişi ve hobiye karşı ilginin arttığını müşahade ediyoruz. Ülkemizin sahip olduğu yüksek potansiyel ile bulunduğu coğrafyada mevcut hem ticari hem de kültürel uluslar arası güçlü bağlar arasında sinerji oluşturmak gerekiyordu. Hobi severler, profesyoneller ile bir araya gelecekleri, yenilikleri takip edecekleri, vizyonlarını genişletecek fikirlere ulaşacakları bir platformun olmamasından yakınıyordu. Firmalar/markalar da diğer sektör temsilcileriyle buluşma ve yurt dışına açılma imkanı sağlayacak bir organizasyon olmasını istiyordu. İşte bu noktadan hareketle TUCH EXPO fikri doğdu ve hayata geçti. Yurtiçinden ve yurtdışından katılımla çok zengin bir içerikle gerçekleştirdiğimiz fuar, büyük yankı uyandırdı. Katılımcılarımızdan ve ziyaretçilerimizden aldığımız destekle 2016'ya yeni sürprizlerle hazırlanıyoruz.'

8 ÜLKEDEN KATILIM, 39 ÜLKEDEN ZİYARETÇİ

Fuarda; markalar veya marka olma yolunda yatırım yapan üreticiler, ithalatçı ve temsilci firmalar ile sıra dışı ürünleriyle tasarımcılar da katılımcı olarak yer aldı. Dikiş nakış malzemelerinden el örgü ipliklerine, sanatsal hobi malzemelerinden tuhafiye ürünlerine kadar, tüm elişi ve hobi malzemelerinin, araç ve gereçler ile aksesuarlarının sergilendiği fuara; yayınlar, eğitim kurumları ve dernekler de katıldı.

Alanında tek olma özelliği taşıyan TUCH EXPO, başarıyla tamamlanan ilk edisyonu ile sektörde büyük ses getirdi. Bunu kanıtlayan rakamlar şöyle: 7 ülkeden 11 yabancı, 8 ülkeden toplam 70 katılımcı, 39 ülkeden 120 yabancı, toplam 8503 ziyaretçi, 55 şehirden ziyaretçi, yüzde 95 memnuniyet oranı, yüzde 92 tekrar katılma isteği, yüzde 90 stand büyütme talebi

ÜNLÜ İSİMLER, YARIŞMALAR, SERGİLER

TUCH EXPO 2015 kapsamında düzenlenen, hobi severlerin yakından tanıdığı isimlerle yapılan etkinlikler, sanatçıların özgün tasarımları, geleneksel sanatlar, eğlenceli yarışmalar, ziyaretçilerin keyifli bir günün ardından fuardan mutlu ayrılmalarını sağladı. Derya Baykal'ın katılımı ile gerçekleşen workshopta, hobi severler ünlü sanatçı ile sohbet etme fırsatı da buldu. Ece Aymer ile Gül Özdoğan'ın workshopları da geniş katımla yapıldı. Derya Şahin (Mini Sergi), Sükeyne Tulan (Hayat Kırk Yamayla Güzel), Derya Tecimer (Sanatsal Sergisi), Gülgün Tekin (Keçe Atölye Çalışması), Hatice Çaltıllı - Havva Ölgen, (Dantel ve Hobinin Kazandırdıkları), Ayfer Güleç (Keçenin Güncel Kullanım Alanları) ve Meral Evcin Özdemir'in (Bir İpek Böceğinin Sanat Yolculuğu) temalı sunumları, sanatçı ve tasarımcıların yanında halktan da büyük ilgi gördü.

Nako'nun düzenlediği ve Derya Baykal'ın sevenleriyle buluştuğu 'El Örgü Yarışması'na' katılanlar heyecanlı anlar yaşarken, dereceye girenler ödüllendirildi. Arakhne Art'ın görücüye çıkarttığı, Anadolu kadınlarının, dokuma ve ipliklerle dışa yorumuna tanık olunan sergi, herkesi kendi ne hayran bıraktı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kuzey Afrika İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title