Haberler

Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu" Diyarbakır'da Yapılacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Diyarbakır'da, Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu düzenlenecek.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Diyarbakır'da, Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu düzenlenecek.

İHH'dan yapılan açıklamada, Diyarbakır'daki bir otelde 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumda, "Kürtler; tarih, dil, kültür, coğrafya", "Kürt meselesi, çatışma, değişim, dönüşüm", "Farklı coğrafyalardaki etnik kökenli silahlı çatışmalar ve çözüm süreçleri" ile "Barış ve çözüm süreci" başlıklarında oturumlar yapılacağı belirtildi.

Sempozyuma, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı sıra, aralarında AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun, yazarlar Müfid Yüksel ve Ali Kaçar, Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadaği, avukat Yusuf Serhat Bucak, Şeyh Said'in torunlarından Abdulilah Fırat ve Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz'un da yer aldığı bazı kişiler konuşmacı olarak katılacak.

Filipinler, Moro, ve Çin gibi dünyanın farklı ülkeleri ile Keşmir'den gelecek bazı akademisyenler de sempozyumda sunum yapacak.

5 dilde kitap hazırlanacak

İHH Diyarbakır Temsilcisi Yılmaz Cebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyuma farklı siyasi düşünceye sahip kişileri davet ettiklerini söyledi.

Sempozyumda Kürt meselesi, çatışma, değişim ve dönüşüm konularının da ele alınacağını vurgulayan Cebe, "Tarih, dil, kültür ve coğrafya konularının detaylı bir şekilde anlatılacağı önemli bir sempozyum olacak. Sempozyuma, çözüm sürecine katkı sunabilecek, çoğunluğu yurt dışından 700 kişiyi davet ettik" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Cebe, sempozyumda sunulacak makale ve tebliğlerin daha sonra Kürtçe, Türkçe, Arapça, Zazaca ve İngilizce kitap haline getirileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title