Haberler

Ortaca Kopan Yüksek Gerilim Hattı Teli Korkuttu

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, kopan yüksek gerilim hattı teli yola düşünce tedirginlik yarattı. Kopan telin ucu yol kenarındaki otluk alana kadar uzanırken, burada küçük çaplı yangına da neden oldu. Bazı mahallelerde üç saati bulan elektrik kesintisi yaşandı. İtfaiye yangını söndürdü, kopan tel tamir edildi.

Ortaca İlçesi Muğla- Fethiye Karayolu üzeri Sarıgerme Kavşağı'nda bulunan elektrik dağıtım şirketi Aydem'e ait trafo dağıtım merkezi noktasında, yüksek gerilim hattından kopan tel yola düştü. Tedirgin olan sürücüler durumu, Aydem yetkilileri ile polise bildirdi. Bu sırada bir ucu yol kenarındaki otluk alanda olan tel, yangına neden oldu. Çevre güvenliğini alan polis, kavşağı ulaşıma kapatarak sürücülerin yoldan geçişine izin vermedi. Yangın için bölgeye itfaiye ekipleri de çağırıldı. Aydem yetkililerinin çalışmasıyla kopan tel kaldırılırken, itfaiye küçük çaplı yangını söndürdü. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yol tekrar açıldı. Yüksek gerilim hattındaki kopma nedeniyle Yerbelen, Dikmekavak, Bahçelievler, Akıncı mahallelerinde elektrik kesintisi yaşandı. Yaklaşık üç saat süren kesinti, hattın onarılmasıyla giderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıgerme Fethiye Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title