Haberler

Ortaca'da Zabıta Teşkilatının Görev Sınırları Genişletildi

Ortaca Belediyesi sorumluluk alanın tüm ilçe sınırları olarak belirlenmesiyle görev ve sorumlulukları iki kat artan zabıta teşkilatı, 24 saat esasına göre İlçe halkına etkin hizmet götürmeğe devam ediyor.

Ortaca Belediyesi sorumluluk alanın tüm ilçe sınırları olarak belirlenmesiyle görev ve sorumlulukları iki kat artan zabıta teşkilatı, 24 saat esasına göre İlçe halkına etkin hizmet götürmeğe devam ediyor.

Ortaca Belediyesi Zabıta teşkilatı hakkında bilgi veren Zabıta Müdürü Fahrettin Külahlı, yaptığı açıklamada; " Ortaca Belediyesi'ne bağlı zabıta teşkilatı 'Sağlık Huzur ve Esenlik için Zabıta - Zabıta için Toplum Desteği' sloganı ile hareket eden Ortaca Belediyesi Zabıta Teşkilatı hemşerisi ile bütünleşerek onun desteğini alıp, yaşamın her anında bulunarak zabıta ve belediye hizmetlerini devam ediyor. Geniş bir görev sahası olan zabıta teşkilatı kanun ve yönetmeliklerde kendisine verilen: Kaldırım işgalleri, gürültü, işyeri açma ruhsat denetimleri, gıda üreten işyerlerinin kontrolü, inşaat denetimleri, seyyar satışla mücadele, pazaryerleri denetimleri, eğlence yerlerinin denetimi, Dalyan Kanalı ve iskele düzeni hanutçulukla mücadele, bilgilendirme çalışmaları gibi alanlarda hizmet vermektedir" dedi.

Külahlı, sözlerini şöyle tamamladı: "Teşkilatımız 1 müdür 2 amir, 2 komiser ve 18 personel ile Merkez Zabıta Amirliği, Dalyan Zabıta Amirliği İşyeri Ruhsat Birimi olarak 3 birim şeklinde hizmet vermektedir. Zabıta hizmetlerinde etkin hizmet verebilmek için öncelikle personelimizi zabıta ve belediye mevzuatı, öfke kontrolü ve iletişim gibi eğitimlerden geçirerek personel kalitemizi her geçen gün arttırıyoruz. Çalışmalarımızda ceza öncelikli olmayıp, halkımızla bütünleşerek toplum destekli bir hizmet anlayışı ile çalışıyoruz. Tüm kamu kuruluşları ve kolluk kuvvetleriyle işbirliği içinde Ön yargılara takılmadan objektif, adaletli ve şefkatli zabıta teşkilatı hedefliyoruz. Öncelikle teşkilatımıza kurumsallaşma yolunda vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Hasan Karaçelik' e ve tüm eksikliklere rağmen özveri ile çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortaca Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title