Haberler

Ortaca'da Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yılı Törenle Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yılı, Muğla’nın Ortaca ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yılı, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Tören Alanında yapılan törene Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve Ortaca halkı katıldı.

Tören; Atatürk Anıtı'na Emniyet Müdürü Hakan Aşık tarafından çelenk koymasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının bitimi ile günün anlam ve manasını anlatan konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık; "Bugün Türk Halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek, hepinize hoş geldiniz diyor, en içten saygılarımı arz ediyorum. Şanla, şerefle yazdığı 169 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Türk Polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Türk polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Ortaca Ege Bölgemizin huzurlu ilçelerinden bir tanesidir, burada en büyük pay şüphesiz Ortaca halkınındır. Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle sağladık, yine sizden alacağımız destekle huzur ortamı devam edecektir. Polisin olayları önlemesi - suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemi ile polis vatandaş diyalogunun ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel günler için polis vatandaş el ele olmalıdır. Teşkilatımızın 169. kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu tadarak, bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor sizlere tekrardan şahsım ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz personeli adına en derin saygılarımı arz ediyorum" diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık'ın konuşmasından sonra Başarılı polislerin ödüllerini Kaymakam, İlk ve orta dereceli okullardan şiir, resim ve makale dallarında ödül alan öğrencilere, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısı tarafından ödülleri verildi. Törenin bitiminde ise, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık tebrikleri kabul edip, Emniyet Müdürlüğü Lokali'nde davetlilere resepsiyon verdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Yılmaz Ortaca Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title