Haberler

Ortaca'da Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle biz dizi etkinlik düzenlendi.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle biz dizi etkinlik düzenlendi. Engellilerin gösterileri etkinliklere renk kattı.

Ortaca Kent Konseyi önderliğinde düzenlenen etkinliğe Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yılmaz, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan engelliler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikler Kültür Park'ta toplanan kalabalığın kortej yürüyüşü ile başladı. Grup ilçedeki cadde ve sokaklardaki 1 kilomletrelik yürüyüşün ardından ulaştığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çiçek bıraktı. Grup daha sonra tekrar yürüyüşe devam edip, Kültür Park'a döndü. Burada İstiklal Marşı okunup, saygı duruşunda bulunuldu. Engelli öğrenciler, skeç, ront, ve değişik canlandırma gösterileri sundu. Engeliler koruzsu mini bir konser verdi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, törendeki konuşmasında, "Türkiye'nin yüzde 12'sinin yani yaklaşık 9 milyon kişinin engelli olduğu düşünülürse meselenin ne kadar önemli olduğu kendiliğinden ortaya çıkar. Aslında bütün sağlıklı insanlar da bir engelli adayı. Yarın hiç kimsenin engelli olmayacağı konusunda bir güvencesi yok. Bu nedenle engelli vatandaşlarımız, engelli çocuklarımız bizden merhamet ve acıma istemiyorlar. Bizden eğitim istiyorlar. Kendi kendilerine yetmek ve bunun ötesinde ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve üretmek istiyorlar. İşte bunun için engelli eğitimi genel eğitim politikaları içinde çok önemli bir yer tutuyor. Engelli kardeşlerimizin dünyanın kötüye gitmesi konusunda hiçbir katkısı yoktur biz tırnak içindeki engelsizler bunu başarıyoruz. Bu konuya çok ciddi dikkat çekmek istiyorum. Bu kadar iş ve trafik kazalarının yaşandığı ülkemizde birgün hepimiz gerçekten engelli olabiliriz. Onun için engelli kardeşlerimizin yaşadıklarını içselleştirip, hissederek onlara destek çıkmalıyız" dedi

İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mesut Yıldırım ise ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldırım, işitme engellilerin kamu kurumlarında yaşadıkları sıkıntılar ile kulüplerinin eksiklerini anlatarak yetkililerden ve bölge halkından kendilerine maddi olmasada manevi olarak yardımcı olmalarını istedi. Tören hepbir ağızdan Onuncu Yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title