Haberler

    Orta Doğu ve Körfez Ülkelerinin Türkiye Mobilya Pazarına Bakış Açısı Nasıl?

    Asortie Mobilya Ticaret Müdürü Gafur Yılmaz, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinin Türkiye mobilya pazarına bakış açısını Wise TV'ye değerlendirdi.

    Asortie Mobilya Ticaret Müdürü Gafur Yılmaz, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinin Türkiye mobilya pazarına bakış açısını Wise TV'ye değerlendirdi.

    Orta Doğu ve Körfez ülkelerinin beklentilerini tam anlamıyla karşılayan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Yılmaz, yıllar boyunca oluşan boşluğu nasıl doldurduklarını anlattı.

    Yılmaz, "Orta Doğu ve Körfez zengin ülkeler, kaliteli ürünleri, pahalı ürünleri kullanmayı bilen ve aradaki farkları da çok iyi bilen insanlar. Kaliteli olan şeyleri çok kolay buluyorlar. Daha önce mobilyada dünya markaları olan ülkeler vardı. Bunlar rakipsiz olmanın verdiği rahatlıkla keyfi zamlar yaptılar. Uçuk fiyatlarla mallar sattılar ki müşteriler alternatif pazarlara yöneldiler. Bu alternatif pazar, önce Uzak Doğu'da oldu. Uzak Doğu'nun üretimi çok ama kalite anlayışı yok. Orta Doğu kaliteli ürünü ucuz istiyor. Burada o boşluğu Türkiye gördü. Biz o boşluğu doldurduk. Daha önce markayım diyen ülkelerin kalitesinden daha iyi kalite yaparak birde ucuz yapan ülkelerin kalitesizliğini ortadan kaldırarak kaliteyi ucuza ve kısa zamanda ürettiğimiz için o boşluğu biz yakaladık. Avantajımız bu oldu. Türkiye'deki mobilya fabrikaları da bunu gördüler. Birbirimize örnek olduk birbirimize bilgiler verdik ve şuanda Orta Doğu'da çok büyük bir pazar var. Pazar daralıyormuş gibi gözüküyor ama sadece talepler erteleniyor" diyerek, Türkiye mobilya pazarının geldiği konumun çok değerli olduğunu vurguladı.

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Asortie Mobilya Uzak Doğu Orta Doğu Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title