Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Kaçan Sığınmacılar

BM ve uluslararası yardım örgütleri, bu yıl sonuna kadar 362 bin insanın Orta Afrika Cumhuriyeti'nden ayrılmasının beklendiğini bildirdi Başka ülkelere geçen sığınmacılar için yıl sonuna kadar 274 milyon dolar gerekiyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası yardım örgütleri, yıl sonuna kadar Orta Afrika Cumhuriyeti'nden kaçan sığınmacı sayısının 362 bini bulacağını, bu insanlara yardım faaliyetlerinde kullanmak için 274 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve 14 insani yardım kuruluşu, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden kaçan sığınmacılara yardım için plan hazırladı.

Yardım planına göre, ülkede aralık ayında başlayan şiddetten kaçan insanların sayısı bugüne kadar 200 bine ulaşırken, bu sayının yıl sonuna kadar 362 bini bulması bekleniyor.

Kamerun, Çad, Kongo Cumhuriyeti ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne sığınan insanlara yardım faaliyetleri için yıl sonuna kadar 274 milyon dolara ihtiyaç duyuluyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, donör ülke temsilcileriyle yardım planına ilişkin yapılan toplantıda, bölgede görev yapan bütün kurumların fonlarının yetersiz olduğunu söyledi.

BMMYK'nın kendisine sağlanan paranın üç katı harcama yaptığını bildiren Guterres, yine de insanların ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduklarını kaydetti. Guterres, "Bu durum sürdürülemez" ifadesini kullandı. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Antonio Guterres Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title