Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Yabancı Askerlerle İlgili İddialar

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki uluslararası barış gücü askerlerine yönelik yargısız infaz, adam kaçırma, cinsel istismar gibi iddiaların soruşturmasının derinleştirilmesi çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki uluslararası barış gücü askerlerine yönelik yargısız infaz, adam kaçırma, cinsel istismar gibi iddiaların soruşturmasının derinleştirilmesi çağrısında bulundu.

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Zeyd, barış gücü olarak Orta Afrika Cumhuriyeti'nde bulunan askerlerin rolünün savaşı ve mezhep kıyımlarını önlemek olduğunu hatırlatarak, "Bu iddialar oldukça rahatsız edici" ifadesini kullandı.

Zeyd, "Barış güçlerinin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki varlığı hiç şüphesiz birçok hayat kurtardı ancak bazı durumlarda koruma görevi üstlenenler yırtıcı hayvana dönüştü" dedi.

Fransız barış gücü askerlerinin çocukları taciz ettiği iddialarının ardından BM barış gücü askerleri de dahil Orta Afrika Uluslararası Destek Görevi (MISCA) çatısı altındaki uluslararası barış gücü askerlerinin işlemiş olabileceği ihlallerin endişe verici olduğuna işaret eden Zeyd, bu iddiaların araştırılması ve sorumluların cezalandırılması çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Orta Afrika Cenevre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title