Haberler

Örnek Çiftçi Yardım Bekliyor

Bartın’da Merkez’e bağlı Karahüseyinli Köyü’nde organik kivi ve ceviz yetiştiriciliği yapan İsmail Topal, tarım arazisine sulama için 1 yıldır elektrik alamadı.

Bartın'da Merkez'e bağlı Karahüseyinli Köyü'nde organik kivi ve ceviz yetiştiriciliği yapan İsmail Topal, tarım arazisine sulama için 1 yıldır elektrik alamadı.

Topal, elektrik olmadığı için bahçesine gereken bakımı ve sulamayı yapamadığını söyleyerek yetkililerden kendisine yardımcı olmalarını istedi.

Bartın'da yürütülen "Organik Tarım Projemiz" kapsamında faaliyet gösteren üreticilerden biri olan İsmail Topal, içinde kivi ve ceviz yetiştirilen 4 dönümlük arazisine 1 yıldır elektrik verilmediğini söyledi. Bahçeden verim almak ve sulamak için su kuyusuna elektrik hattının şart olduğunu söyleyen Topal, 1 yıldır tüm yetkililerle görüştüğünü ancak hiçbir sonuç alamadığını söyledi.

Bahçesinde ayrıca su kuyusunun da olduğunu belirten Topal "Buradan suyu çekebilmek ve damla sulama sistemi için yine elektrik lazım. 1 yıldır bu işin peşinden koşuyorum ancak hala bir sonuç alamadım. Tamamen organik yetiştiriyorum ve bu da halkımız için en sağlıklı yöntemdir. Bu konuda bürokrasi aşılamıyor" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Elektrik sıkıntısı ile ilgili elektrik kurumuyla görüştüğünü ve bir yıldır sonuç alamadığını belirten İsmail Topal, "Ben yetkililerden bahçeme elektrik verilmesini istiyorum. Organik tarım böyle nasıl geliçecek?" ifadelerini kullandı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title