Haberler

Ormanlık Alanı, Tarla Yapmak İçin Ağaçları Kestiler

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Kadastro Çalışması Yapılacağı İddiası Üzerine Bazı Köylüler Ormanlık Alandaki Ağaçları Keserek, Alanı Tarla Yapmak İstedi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde kadastro çalışması yapılacağı iddiası üzerine bazı köylüler ormanlık alandaki ağaçları keserek, alanı tarla yapmak istedi.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü Dicle İşletme Şefliğine ait olan ve mesire alanı olarak kullanılmak üzere Ergani Belediyesine 49 yıllığına kiralanan ormanlık alanda kadastro çalışmaları başlatıldığı iddiasıyla bazı kişilerce, alanı sahiplenmek adına meşe ağaçları kesildi.

Çok sayıda meşe ağacının kesildiği alanda traktörlerle toprak sürüldüğü ihbarını alan Kaymakamlık, bu konuda Milli Emlak, Tapu ve Kadastro ile jandarmayı bilgilendirdi. Kurumlar, yaptıkları çalışma ile ormanlık alanda yapılan tahribatı önledi.

Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadastro çalışmalarının başlatılacağının duyulması üzerine bazı vatandaşların fırsat bilerek, traktörleriyle hazineye ait orman alanını sürmeye başladıklarını söyledi.

Aldıkları ihbarı değerlendirdiklerini ve bu konuda ilgili kurumlara bilgi verdiklerini ifade eden Yıldırım, şöyle dedi:

'Yazışmaları yaparak alanın korunması için gerekli duyarlılığı göstermelerini istedik. Yapılan araştırmalar sonucunda 500?600 ağacın kesildiği tespit edildi. Daha önce kesilen ağaçlar da var. 3 kurum kurdukları komisyon ile ormanlık alanda çalışmalara başladı. Alan belediyeye kiralanmış. Bu yerin aslında belediye tarafından korunması lazım. Konu ile ilgili olarak belediyeyi de uyardık. Bizim de konu ile ilgili hassasiyetimiz devam edecektir.'

Belediye Başkanı Fesih Yalçın ise alanı bu ay düzenleyecekleri ihalenin ardından mesire ve piknik alanı yapacaklarını belirterek, 'Güvenliğinin sağlanması için de güvenlik birimi oluşturacağız. Orayı kimse peşkeş çektirmeyeceğiz. Bu alanı kesinlikle Erganili vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız' diye konuştu.

(SAN-TEN-EK-YHO) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title