Haberler

Ormanda Üretim ve İş Güvenliği Tatbikatı Yapıldı

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde ormanda üretim çalışmaları ve iş güvenliği üzerine tatbikat yapıldı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde ormanda üretim çalışmaları ve iş güvenliği üzerine tatbikat yapıldı.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Bıyıklı başkanlığında İşletme Pazarlama Şube Mühendisi Özkan Yavuz, Akçakoca Orman İşletme Müdür Yardımcısı Recep Düşünmez, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları ile üretim işlerinde çalışan köy ve kooperatiflerin katılımıyla Üretim çalışmalarını ve İş Güvenliği konularını içeren eğitim tatbikatı Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Cumayanı Orman İşletme Şefliğinde yapıldı.

Eğitimin ilk kısmında Cumayanı Orman İşletme Şefliği tensil bölmesinde doğru ağaç kesme teknikleri, iş kanununa göre uyulması gereken hususlar, ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği ile ilgili bilgiler katılımcılara Aktaş Orman İşletme Şefi Gökçe Yeşildağ tarafından anlatılarak uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamada karşılaşılan sorunların katılımcılar tarafından dile getirilip karşılıklı olarak değerlendirilmesinin ardından eğitimin birinci kısmı tamamlandı.

Sonrasında Deredibi Orman İşletme Şefliği Kestanebayırı Orman Emvali Deposunda devam eden eğitimin ikinci kısmında üretimde görevli tüm şef ve memurlara standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılarak özellikle tomruk-kağıtlık ayrımının iyi yapılması gerektiği hususu vurgulandı.

Daha sonrasında Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Bıyıklı başkanlığında, İşletme Pazarlama Şube Müdürlüğü Mühendisi Özkan Yavuz, İşletme Müdür Yardımcısı Recep Düşünmez, Orman İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurlarının katılımıyla toplantı yapıldı.

Toplantıda 2015 yılında ve özellikle dikili satışlarda karşılaşılan sorunlar ve 2016 yılında belirlenen programların iş termin planında yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilmesi için tüm tedbirlerin bir an önce alınması ve uygulamaya geçilmesi istendi.

Kazasız bir yıl geçirilmesi temennisi ve katılımcıların bir birlerine iyi niyet dileklerinin ardından eğitim sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özkan Yavuz Akçakoca Düzce Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title