Haberler

Ormanda Ot Toplayan Kadınlara Ayı Saldırdı: 1 Yaralı

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne bağlı Arslanbey semtinde ormanlık alanında yemek yapmak için yabani ot toplayan kadınlara ayı saldırdı. Karşılaştıklarında korkup kaçmaya başlayan kadınlardan birine pençe atan ayı, diğer üç kadın taş atarak müdahale etmesiyle kaçtı.

Olay Kartepe İlçe olmadan önce belde statüsünde olan Arslanbey semtinin ormanlık kesiminde meydana geldi. Yörede 'mancar' ve 'kaldirek' diye bilinen ve yağe ile böreği yapılan otlardan toplamak isteyen Emine Karabulut, akrabası Havva ve Fatma Karabulut ile komşuları Emine Seyis ormanlık bölgeye gitti. Burada yabani otları toplanrlarken bir anda ortaya çıkan ayının saldırısına uğrayan 4 kadın panik içinde kaçmaya başladı.

Kadınların arkalarından yetişen bozayı 55 yaşındaki Emine Karabulut'u başına ve omuzuna vurduğu pençe darbeleriyle bir anda yere yıktı. Emine Karabulut kendisini ayının pençelerinden korumak için mücadele verirken, diğer 3 arkadaşı yerden adıkları taşlarla ayıya atmaya başladı. Hem bağrıp hem taş atan kadınlar, ayıyı korkutmayı başardı ve Emine Karabulut'u kurtardı.

Yakınları tarafından Kocaeli Devlet Hastanesie'ne kaldırılan Emine Karabulut sağlık kontrolundan geçirildi ve ayının perçeleriyle yaralanan başına dikiş atıldıktan sonra taburcu edildi. Emine Karabulut'un eşi Ahmet Karabulut, bölgede ayı ve domuz sayısının arttığını belirterek, "Ayılar insanların bulunduğu bölgeye fazla yaklaşmazdı. Kartepe'nin yüksek kesimlerinde hala kar olması nedeniyle aç kaldıkları için aşağıya inmişlerdir" dedi.

MB, EA - Kocaeli / Kartepe

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title