Haberler

Ormanda Kaybolan Vatandaşı 400 Kişi Arıyor

Bartın'ın Derbent köyünde bir hafta önce kaybolan ve tüm aramalar neticesinde bulunamayan Kadir Duman'ı bulmak için 400 kişilik ekip arama çalışmasına devam etti.

Bartın merkeze bağlı Derbent köyünde 82 yaşındaki Kadir Duman, 7 Şubat'ta ot toplamak için ormana gitmişti. Duman'ın akşam saatlerinde eve dönmemesi üzerine eşi durumu jandarmaya bildirmişti. 7 gündür, jandarma, AFAD, UMKE ekipleri ve köylüler arama çalışması yapmıştı. İz takip köpeklerinin de katıldığı arama çalışmalarında netice alınamamıştı.

400 KİŞİ ONU ARIYOR

Kadir Duman'ın kaybolmasının 8. gününde Bartın İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde geniş çaplı bir arama faaliyeti planlandı. Sabah erken saatlerde Derbent köyüne gelen ekipler hazırlıklarını tamamladıktan sonra 3 grup halinde arama çalışmalarına başlandı. Geniş kapsamlı yapılan arama çalışmalarına Bartın Jandarma Komutanlığı'ndan 150 asker, Bartın ve Sakarya AFAD'tan 15 personel, Bartın UMKE'den 10 personel, orman işletme personelinden 5, Bartın Acılar Derneği'nden çok sayıda avcı, çevre köy muhtarları ve köylüler katıldı. Ayrıca arama çalışmalarına AFAD'a ait bir iz takip köpeği de katıldı. 400 kişilik arama ekibinin 3 gurup halinde arama yapacağı bildirildi. Arama çalışmalarında bir gurubun Derbent'ten kuzeye doğru, bir gurubun İbrahim Deresi'nden batıya doğru, bir gurubun Yanaz köyünden doğuya doğru, son gurubun ise, Gegen mevkisinde güneye doğru arama çalışması yapacağı öğrenildi. Arama çalışmaları esnasında 40 kilometre karelik bir alanın taranacağı ifade edildi. Arama çalışmalarının koordinesini bizzat Bartın İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur yürüttü. Albay Tekin Aktemur, sık sık arama çalışmaların yapan ekiplerden bilgi alarak durum değerlendirmesi yaptı. Arama çalışmaları devam ederken, kaybolan Kadir Duman'ın eşi Emire Duman ise, ekiplerden gelecek müjdeli bir haber bekliyor. Emire Duman, eşinin bulunması için gece gündüz dua ettiklerini ifade ederek, arama çalışmasına katılan herkese teşekkür etti. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Derbent Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title