Haberler

Ormanda Kaybolan Hamile Kadının Bulunması

Banaz ilçesinde ormanda kaybolduktan 21 saat sonra baygın halde bulunan 6 aylık hamile Naciye Karataş, ayağı burkulduğu için hareket edemediğini, yırtıcı hayvanlardan çok korktuğunu söyledi.

Banaz ilçesinde ormanda kaybolduktan 21 saat sonra baygın halde bulunan 6 aylık hamile Naciye Karataş, ayağı burkulduğu için hareket edemediğini, yırtıcı hayvanlardan çok korktuğunu söyledi.

Hastaneden taburcu edilmesinin ardından Yazıtepe köyündeki evine dönen 20 yaşındaki Karataş, gazetecilere ormanda yalnız geçirdiği 21 saat boyunca yaşadıklarını anlattı.

Karataş, keçileri otlatmak için eşiyle araziye gittiğini, kaybolan hayvanları ararken başı dönünce düşüp ayağını burktuğunu ve bir süre baygınlık geçirdiğini belirterek, uyandığında ayağa kalkamadığını ifade etti.

Sürünerek ilerleyebildiğini ancak gücü tükendiğinde bir ağacın altında beklemeye başladığını kaydeden Karataş, "Ayağımı burktuğum için hareket edemedim, yırtıcı hayvanların beni bulmasından çok korktum. Zaman zaman bayılıyordum. Başım çok dönüyordu. Akşam ezanına doğru kendime geldim, bir süre bağırdım ancak sesimi kimseye duyuramadım. Hava kararınca üşümeye başladım. Yanımdaki ot ve yaprakları toplayarak üzerime örttüm" diye konuştu.

"Bir ara annemin sesini duydum"

Karataş, kaybolduktan 8-9 saat sonra kendisini arayanların seslerini duyduğunu ama bağırmasına rağmen sesini duyuramadığını dile getirdi.

Karataş, gece olunca çeşitli hayvanların kıpırtılarını hissettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Çok acıkmış ve susamıştım. Zaman zaman bayılıyordum. Hep dua ettim. Bir ara annemin sesini duydum, gerçek mi, rüya mı, bilmiyorum ancak sabah olduğunda umutsuzluğa kapılmaya başladım. 'Bulamayacaklar' diye çok kortum. Kurtlara, çakallara yem olacağımı sandım. Karnımda bebeğimin olması, beni çok düşündürdü. Beni bulduklarını hayal gibi hatırlıyorum. Allah'a şükür, ikimiz de iyiyiz. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum."

"Ertesi gün öğlen bulduk, çok mutluyum"

Şerif Ahmet Karataş (23) da kaybolmasının ardından eşini uzun süre kendi imkanlarıyla aradığını, sonuç alamayınca da köye gidip yardım istediğini dile getirdi.

Karısının bulunması için herkesin seferber olduğunu aktaran Karataş, "Sabah hayvanları otlatmaya çıkmıştık. Sonra orada hayvanlar dağıldı. Onları toplamaya çalışırken eşim kayboldu. Eşim gelmeyince, çok bağırdım, çağırdım, en sonunda yardım istedim. Jandarma, arama kurtarma ekipleri geldi. Ertesi gün öğlen bulduk, çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Naciye Karataş'ın kayınvalidesi Eşe Karataş da "Bize destek olan herkesten Allah razı olsun, bulunmasaydı belki şu an yanımızda olamayacaktı" ifadesini kullandı.

Yazıtepe köyünde önceki gün öğle saatlerinde eşi Şerif Ahmet ile hayvan otlatmaya giden 6 aylık hamile Naciye Karataş, kaybolmuştu. Karataş, ekiplerin çalışması sonucu kaybolduktan 21 saat sonra arama kurtarma köpeği tarafından ağacın altında baygın halde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Karataş Yazıtepe Banaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title