Haberler

Ormana Taş Koydular!

Güncelleme:

5 yıl önce Kent Konseyi tarafından oluşturulan Batman Kent Ormanı, ilgisizlik nedeniyle Kerbela'ya döndü.

Batman Merkez Recepler Köyü mıntıkasında bulunan ve yaklaşık 100 dönüme tekabul eden alan, Kent Konseyi tarafından 5 yıl önce fidan dikim töreni ile ormana dönüştürülme planları boşa gitti.

Bir çok STK temsilcisinin de katıldığı törenlerde alana binlerce fidan dikilirken, fidanlara sahip çıkılmaması yüzünden etraf yine çolak çöl arazisine döndü.

İlgisizlik yüzünden yeşermeyen alan, taş ocağı olarak kullanılıyor. Devasa bir taş kırma makinesinin bulunduğu sözde Kent Konseyi Ormanı, sahipsizlikten dolayı kurumaya yüz tuttu.

"SAHİPSİZLİK BATMANIN KADERİ OLDU"

Newroz Kent Ormanı gibi Kent Konseyi Ormanına da sahip çıkılmaması yüzünden, Batman yeşile hasret kaldı.

Turizm Tanıtım Derneği Başkanı ve doğa aktivist Emin Bulut, "Batman çanak gibi ovaya yayılarak bütün tarımsal alanlar beton yığınına dönüşürken, etrafındaki kıraç dağlar plansızlık ve ilgisizlikten Kerbelaya dönüştü. Onbinlerce dönümlük dağ yamaçları Kent Ormanlarıyla kuşatılması gerekirken, kup kuru dağların etekleri ilgisizlik ve bakımsızlıktan kuru çöllere döndü" dedi.

"ARTIK NEFES ALACAK ALANLAR OLUŞTURULSUN"

Batmanın etrafının kuru olmasındaki en büyük etkenin işlerini düzgün yapamayan kurumlar, STK ve toplumdaki diğer kesimlerin olduğunu belirten Bulut "Türkiye'nin en sıcak kentleri arasında yer alan Batman, ormana hasret kaldı. Nefes alamayacak duruma gelen Batmanda, tüm kurumlar, sivil dinamikler hasılı herkes Batmana orman kazandırılması için seferber olmalı. Orman İşletme Müdürlüğünün pasif olması, ormanlara ve yeşil kuşaklara sahip çıkmaması bizleri üzüyor" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ormana Yerel Haberler

500

Yorumlar (3)

musa astan:

Bu işin birde arka yüzü var halkın bilmediği. Türkiye de yeşile ve ormana en çok ihtiyacı olan kent Batman iken orman müdürü olarak son 3 yılda 5 müdür değiştirildi. Her gelen diğerinden daha sabıkalı ve kirli geçmişe sahip. İşte en son bu hakkında destan yazdığınız zat ise gittiği her yerde vukuat işlemiş. Bolu da orman müdürü iken yine ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluktan hapis cezası alıyor ve içerde yatıyor. Çıkar çıkmaz hemen Batman a. Nasıl olsa Batman ın sahibi yok. Tam bir sabıkalı çöplüğü. Vallahi ne diyeyim ellerinize sağlık. Sizde olmazsanız bu millet nasıl haber olacaktı. Zor spas.Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

2
0
yanıtYanıtla
mehmet durmaz:

bu batman orman dairesi ne iş ya. batmana ne yapmışlar şimdiye dek. vali el atmalı bence bu kuruma.

1
0
yanıtYanıtla
Selim GÖNÜLAÇAR:

Ben birinci derecede şahidim. Bu bahsini ettiğiniz orman müdürlüğü köyümüz Kuyubaşı sınırlarında Batıraman bölgesinde 2003 yılındır beri ağaç dikiyor. Ama gelin bakın 10 dönüm orman yok. Hepsi göstermelik ve reklam. biz karşı çıkmamıza ve köyümüzde 50 ye yakın işsiz genç olmasına rağmen hep Mardin Derik ve Mazıdağından müteahhit ve işçi getirdiler onları çalıştırdılar. Sonra alana baktık ki ağaçların çoğu ya dikilmeden alanda torbalarda bırakılmış ya da naylonlarıyla dikilmişti. Sonradan öğrendik ki memurlar ile ortaklık yapmışlar. Bu kanunsuzluklar için nerdeyse her yıl müfettişler geldi. Ama hepside bunların pisliklerini kapattılar. Emin Bey emin olun bu yolsuzluklarında üstünü kapatacaklar. Çünkü biz yaşayarak gördük. Muhtarımız ve biz çok mücadele ettik fakat baş edemedik bunlarla. Allah a havale ettik. bu arada Vali efendi nerede?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title