Haberler

Orman Yangınlarıyla Mücadele

Bolu Orman Bölge Müdürü Şahin: "Ekiplerimiz 7 gün 24 saat orman yangını nöbeti tutuyor"

Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, ekiplerin 7 gün 24 saat orman yangını nöbeti tuttuklarını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'nun yüzde 59'unun ormanlarla kaplı olduğunu ifade eden Şahin, 633 bin hektar ormanla kaplı alan bulunduğunu, 229 bin 49 hektarın yangına hassasiyet bakımından ikinci derecede önem taşıdığını anlattı.

Şahin, Göynük, Mudurnu, Seben ve Kıbrısçık ilçelerinin yangın bölgesi olduğunu belirterek, "Bu bölgelerde bulunan orman alanları için gerekli bütün tedbirleri aldık. Ekiplerimizi yangınlara yönelik eğitimlerden geçirdik ve ekipmanlarla donattık. Ekiplerimiz 7 gün 24 saat orman yangını nöbeti tutuyor" diye konuştu.

Yangınların çıkış nedenlerinde ihmal ve dikkatsizliğin ön planda olduğuna dikkati çeken Şahin, şunları dile getirdi:

"Kasıt, yıldırım ve nedeni bilinmeyen hususlarda yer almakta. Bu anlamda vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Özellikle seyahat esnasında sigaralarını araçlardan dışarıya atmamalarını, piknik yaparken cam şişeleri kırarak ormanlık yada kırsal arazilerde dağınık bir pozisyonda bırakmamalarını istiyoruz. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızında özellikle hasattan sonra ürün artıklarını sahadan uzaklaştıra adına yakarak bertaraf etmemelerini istiyoruz. Bu yakma esnasında toprakta bulunan ve faydalı olan mikro organizmalara da zarar vermekte. Hem mikro organizmalar yok olmakta hemde toprağın kalitesini azaltmakta. Beraberinde de orman yangınlarına neden olmakta."

Yangınla mücadele konusunda köylerde de çalışma yapıldığını hatırlatan Şahin, "Bu kapsamda köylerimize 70 adet 3 tonluk su tankeri dağıttık. Yangınlara 15 dakikada ulaşmayı hedef olarak belirledik. Şu ana kadar olanki performansımız 20 dakikadır. Bir yangın ihbarı alındığında bölgemizde hangi noktada olursa olsun oraya 20 dakikada ulaşıyor ekiplerimiz. Hedefimiz ise 15 dakika. Bu hedef Orman Bakanlığının hedefleri arasında" şeklinde konuştu.

Şahin, büyük yangınlara Karabük ya da Bursa'dan getirilen yangın söndürme helikopteri ya da uçağının müdahale ettiğini kaydetti. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Şahin Mudurnu Göynük Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title