Haberler

Orman Yangını İzleyen Çiftin Ölümüne Neden Olan Sürücünün 15 Yıl Hapsi İstendi

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde geçen yıl çıkan orman yangınının park ettikleri otomobilin içersinde izleyen 33 yaşındaki Deniz Çekirge, 34 yaşındaki eşi Seyit Çekirge'nin otomobiline çarparak ölümlerine neden olmakla suçlanan 35 yaşındaki Ercan Mandıracı'nın yargılanmasına başlandı.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde geçen yıl çıkan orman yangınının park ettikleri otomobilin içersinde izleyen 33 yaşındaki Deniz Çekirge, 34 yaşındaki eşi Seyit Çekirge'nin otomobiline çarparak ölümlerine neden olmakla suçlanan 35 yaşındaki Ercan Mandıracı'nın yargılanmasına başlandı. Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Mandıracı ilk duruşmada, "Çok üzgünüm. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Pişmanım" dedi.

Merkez Nilüfer İlçesi İhsaniye Mahallesi'nde oturan Deniz ve Seyit Çekirge çifti, geçen Ağustos ayında 5 yaşındaki ikiz çocuklarından Beren'i yakınlarına bırakırken, Ceren'i yanlarına alıp 16 BYJ 39 plakalı otomobili ile şehir turu yapmak istedi. Çekirge çifti, daha sonra, Mudanya Yolu üzerinde etkili olan orman yangınını izlemek için Mudanya'nın Tepedevrent Mevkisi'ne geçti. Burada yol kenarına park ettikleri araçta yangını izleyen Çekirge çiftinin aracına, iddiaya göre aşırı hız yapan ve zig zag çizerek gitmekte olan Ercan Mandıracı yönetimindeki 16 YJU 936 plakalı otomobil çarptı. Kazada şoför koltuğunda oturan Seyit Çekirge ile yanında bulunan eşi Deniz Çekirge ağır yaralandı. Kızları Ceren'in hafif yaralandığı kazada Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Seyit ve Deniz Çekirge çifti yaşamlarını yitirdi. Aynı kazada Mandıracı'nın kullandığı otomobilin çarptığı diğer araçta bulunan Sinan Adalı, eşi, kızı ve torunu da yaralandı.

Olay sonrası kaçan sürücü Ercan Mandıracı daha sonra Mudanya Jandarma'ya giderek teslim oldu. İfadesinde, "Ben yolumda gidiyordum. Bir anda önüme birileri çıktı. Direksiyonu kırdığımda kontrolü kaybedip kaza yaptım" diyen Mandıracı, tutuklandı.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Hakkında 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' ve 'Yaralamak' suçlarından 3-15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tekstil ticareti yapan Ercan Mandıracı'nın yargılanmasına başlandı. Olay akşamı arkadaşlarıyla Mudanya'da yemek yediklerini, alkol almadıklarını söyleyen Mandıracı, "Gece 01.00 saatlerinde arkadaşlarımla kendilerine ait üç araca binip, Bursa'ya gelmek üzere yola çıktık. Kullandığım 1998 model BMW marka araç eski olduğu için hantaldı. 90-100 kilometre arasında hız yapıyordum. Aşırı duman vardı. Virajı alıp yokuş aşağı seyir halindeyken üçüncü şeritteki arabalar ile önümde seyir halinde olan araç da durunca ben de frene bastım. Arabam kontrolden çıktı. Neye çarptığımı hatırlamıyorum. Kaza sırasında devrilen arabamdan çıktım. Oradaki insanlar üzerime gelince uzaklaştım. Çok üzgünüm. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Pişmanım" dedi.

Kazada ölen Çekirge çiftinin yakınları ile olayda yaralanan Sinan Adalı ve ailesinin de şikayetçi olduğu duruşma eksik evrakların beklenmesi için ertelenirken, mahkeme heyeti sanığın tahliye talebini kabul etmedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhsaniye Mudanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title