Haberler

Orman Yangını

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Ormandan yükselen yoğun duman-İş makinesinin ormanlık alanda yol açma çalışması -İtfaiye aracının gelişi-Bir vatandaşın açıklaması-Yanan ağaç ve çalılıklardan görüntü Bartın'da orman yangını Bartın'ın Ulus ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Ormandan yükselen yoğun duman-İş makinesinin ormanlık alanda yol açma çalışması -İtfaiye aracının gelişi-Bir vatandaşın açıklaması-Yanan ağaç ve çalılıklardan görüntü Bartın'da orman yangını Bartın'ın Ulus ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.Hoca köyünde bir köylünün evinin önünde yaktığı ateşin büyümesi sonucu çıkan yangına Bartın, Karabük ve ilçelerinden gelen arazöz ve belediyelerin itfaiye ekipleri ile vatandaşlar su tankerleriyle müdahale ediyor.Alevlerin Araçlar, Dörekler, İnciler ve Kınakayası köylerine sıçramaması için iş makinelerince ormanlık alanda yol açma çalışması yapılıyor.Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.Yangının yaklaşık 10 dönümlük alanda etkili olduğunu ifade eden Uzun, "Yangın, bir köy sakinin evinin önünde mısır pişirmek için yaktığı ateşten çıkmış. Önce keten tarlasına sıçrayan alevler sonra ormanlık alandaki çam kozalaklarının etkisiyle zirve noktalarına atladı. Köylerle ilgili her ihtimale karşı makineleri hazır tutuyoruz. Yangın birkaç noktada etkili oluyor. Zaman zaman söndürüyoruz ama tekrar alevleniyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Uzun Karabük Bartın Ulus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title