Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Aydın'daki Yatırımları

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Aydın'da çok güzel hizmetlere imza atılıyor, adeta destan yazılıyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın'da gerçekleştirdikleri yatırımlarla çok güzel hizmetlere imza atıldığını, adeta destan yazıldığını ifade etti.

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliği aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Aydın'da Çine Adnan Menderes ve Karacasu barajları ile Dalama ve Koçarlı-Bağarası sulamalarının da aralarında bulunduğu pek çok modern sulama tesisi ile yaklaşık 820 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını belirtti.

Aydın'da, su kaynaklarını verimli kullanarak içme suyu, sulama ve diğer ihtiyaçlara cevap vermek, enerjiye dönüştürmek için yatırımlara hız verdiklerini dile getiren Eroğlu, açıklamada şunları kaydetti:

"Aydın'da çok güzel hizmetlere imza atılıyor, adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Aydın'ın halini düşünün, bir de şimdiki halini düşünün, nereden nereye geldi. 1863 yılından beri Ege bölgesinin 151 yıllık hayali ve kendi sınıfında dünyanın en büyük 5. barajı olan Çine Andan Menderes Barajı'nı bitirmek bize nasip oldu. Çine Andan Menderes Barajı ile 223 bin 580 dekar araziyi sulamaya açtık. Barajda depolanacak 350 milyon metreküp suyla yılda 118 milyon kilowatt enerji üreteceğiz, 91 bin dekar zirai araziyi de taşkından koruyacağız. Ayrıca 2003-2013 yılları arasında DSİ tarafından inşa edilen Aydın'da hizmete açtığımız dev sulama tesisleri ile zirai verimliliği artırdık, ileri teknolojiden yararlanarak toprağımıza can verdik. Uygulamaya koyduğumuz basınçlı borulu sistemle ve damlama ile yağmurlama metotlarıyla suyun en fazla kullanıldığı zirai sulamada tasarrufu sağlayarak daha fazla verim alınmasını sağladık. Böylece çiftçilerimiz tamamladığımız sulama tesisleri ile daha fazla gelir elde ediyor."

Eroğlu, DSİ'nin bugüne kadar tamamladığı yatırımlarla yaklaşık 412 bin 750 dekar araziyi suya kavuşturduklarını belirterek, inşaatları devam eden projeler ile bu miktara yaklaşık 279 bin 700 dekar arazinin daha ekleneceğini, ayrıca planlama ve rehabilite edilen tesislerle yaklaşık 127 bin 550 dekar zirai alanı daha sulamak için çalıştıklarını bildirdi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Menderes Veysel Eroğlu Aydın Çine Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title