Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Suriyelilere 525 Bin TL'lik Yardım Çeki

Orman ve Su işleri Bakanlığından Suriyelilere 525 bin TL'lik yardım çeki Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Bizim milletimizde merhamet hissi vardır, Batı ise vahşidir" "Hollanda ne yaptı?

Orman ve Su işleri Bakanlığından Suriyelilere 525 bin TL'lik yardım çeki

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu :

"Bizim milletimizde merhamet hissi vardır, Batı ise vahşidir"

"Hollanda ne yaptı? Bir bakan, bir vatandaş dahi olsa gelmiş diplomatik pasaport sahibi, dokunulmazlığı var, kimse dokunamaz ama bu nasıl oluyor?"

"Böyle bir densizliği nasıl işliyorlar görüyorsunuz, bu Batı'nın maalesef ki damarlarında var"

"Merak etmeyin ekmeğimizi paylaşınca asla ekmek azalmaz"

"21. asra mührünü vuracak olan millet bu millettir bunu asla unutmayın"

"Yıldızımız parlak, onlar inişte biz yükselişteyiz bunu üzerine basa basa söylüyorum"

"Türkiye küresel bir güç olacak, bunun ayak seslerini duyuyoruz hiç kimse merak etmesin"

ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hollanda'yı eleştirerek, "Hollanda ne yaptı? Bir bakan, bir vatandaş dahi olsa gelmiş diplomatik pasaport sahibi, dokunulmazlığı var, kimse dokunamaz ama bu nasıl oluyor? Böyle bir densizliği nasıl işliyorlar görüyorsunuz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ' Suriye Acil Yardımınızı Bekliyor' kampanyası kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından toplanan yardım çekinin Türk Kızılayı'na takdim merasimine katıldı.

"Böyle bir densizliği nasıl işliyorlar görüyorsunuz"

Suriye'de, Irak'ta 2011 yılından beri çok büyük acıların yaşandığına vurgu yapan Bakan Eroğlu, "Zamanında Batı cetvelle sınır çizmiş ama bizim gönül coğrafyamıza sınır çizemezler. Biz o kardeşlerimize her zaman sahip çıkıyoruz, çıkacağız bunu herkes böyle bilsin. Netice itibariyle bizim milletimizde merhamet hissi vardır, Batı ise vahşidir. Hollanda ne yaptı? Bir bakan, bir vatandaş dahi olsa gelmiş diplomatik pasaport sahibi, dokunulmazlığı var, kimse dokunamaz ama bu nasıl oluyor? Böyle bir densizliği nasıl işliyorlar görüyorsunuz. Batı'nın bu maalesef ki damarlarında var çünkü Batı daima hep sömürdü, hep Afrika'daki bütün insanları maalesef köle olarak kullandı. Batı bu ama biz bütün insanlığa medeniyet, insanlık dersi veren bir milletiz çünkü bizim anlayışımızda şu var: Yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü. Suriye'deki o kadar insan, şu an 3 milyon mülteci var. Batı beş, on tane insanı almak için onu da seçerek özellikle yetişmiş insanlarını seçerek almak için yıllarca aralarında görüşüyorlar, netice yok tabii ama biz işte 3 milyon mülteciye kapımızı açtık çünkü bizde Ensar ne yapmışsa Muhacirlere biz de onu yapıyoruz. Merak etmeyin ekmeğimizi paylaşınca asla ekmek azalmaz. Biz bir somun ekmeğimizi de paylaşmaya hazırız ama şunu unutmayın özellikle Batı, Türkiye'yi yok etmek için plan üstüne plan yapıyor. İnşallah birlik, beraberliğimizi daha da pekiştirmek suretiyle Batının bu oyunlarını bozacağız kesinlikle. 21. asra mührünü vuracak olan millet bu millettir bunu asla unutmayın. Yıldızımız parlak, onlar inişte biz yükselişteyiz bunu üzerine basa basa söylüyorum. Allah'ın yardımı bizimle beraber, bunu biz görmesek bile gençler görecek inşallah, hedefi olmayan milletler yok olmaya mahkumdur ama bizim büyük hedeflerimiz var çünkü biz büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var Allah'ın izniyle atalarımızın izinden giderek 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Allah'ın izniyle bunu hiç kimse engelleyemeyecek" diye konuştu.

"Türkiye küresel bir güç olacak"

"Türkiye küresel bir güç olacak, bunun ayak seslerini duyuyoruz hiç kimse merak etmesin" diyen Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onların hesapları varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var, merak etmeyin, mahsun olmayın. Zaten bu alçakların en son oyunları 15 Temmuz'du. Netice olarak Kızılayımızın bu güzel çalışmalarına bir nebze katkıda bulunmak için bir çek takdim edeceğiz. Türkiye şu anda Gayri Safi Milli Hasıla başına dünyada en çok yardım yapan ülkeler arasında birinci sırada. Bu gerçekten milletimizin ne kadar fedakar olduğunun, merhametli olduğunun açık seçik göstergesi. İnşallah bu yardımlar devam edecek. İnşallah bakanlık olarak Kızılayımıza her konuda destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah gönül coğrafyamızın insanlarına sahip çıkacağız ve bütün dünyaya insanlık dersi vermeye devam edeceğiz. Medeniyet bizde, insanlık bizde onlarda bir şey yok."

"Biz eğer onlar gibi davransaydık bugün 451 bin insan değil belki 900 bin insan hayatını kaybetmiş olacaktı"

Orman ve Su İşleri Bakanlığının yurt dışı yardım yatırımları ile ilgili hazırladığı videonun izlenilmesinin ardından konuşan Kınık ise, Kızılay ve Orman Su İşleri Bakanlığının sadece felaket, afet zamanlarında değil, çok daha güzel bir işbirliği alanlarının olduğunu belirterek, "Kızılay, Türkiye'de kan temini konusunda sorumluluğu olan bir kuruluş ve bir ünite kan 3 can diyoruz, bir de fidan diyoruz. 2014 yılında Nisan ayında yapmış olduğumuz bir işbirliği protokolümüzle kan bağışçılarımız adına 15 milyon fidan dikilmesini bakanlığımız üstlendi. Şu ana kadar 5 milyonu aştı diktiğimiz fidan sayısı. Hem bağışçılarımız verdiği kanlar can oldu hem de toprağa can verdi fidan oldu. Suriye, 15 Mart 2011'den bu yana büyük bir yıkımın, büyük bir iç savaşın, büyük bir vekaletler savaşının bataklığında maalesef can çekişiyor. Dünyaya bakıldığında bu acının dindirilmesi için gerçek anlamda elini uzatan, taşın altına elini koyan, bu sorunun, çatışmanın dindirilmesi için uğraşan ülkeler, topluluklar olarak baktığımızda maalesef bu sayının çok az olduğunu görüyoruz. Türkiye olarak bu krizin başladığı 15 Mart 2011 tarihinden bu yana kapılarımızı insanlık için açtık, herhangi bir şekilde hesap gütmedik, gelenlere kimliğini sormadık, dilini veya ırkını sormadık kim geldiyse onu ölümden kaçtığı için, orada yaşama imkanı olmadığı için Anadolu'ya Kabul ettik. Avrupa'da pek çok ülke bugün 8-9 bin mültecinin ülkede kalmasıyla ilgili ülke çapında referandum çalışmaları yürütürken sadece Kobani olayları sırasında biz 3 gün içinde 180 bin insanı ülkemize aldık, bunların başını bir çadıra soktuk, sırtına bir battaniye verdik, kursağına sıcak bir çorba verdik. Avrupa'daki kıymetli mevkidaşlarımızın bize zaman zaman ifadeleri oluyor, biz bu işleri planlayarak yaparız, sizin gibi yapamayız diyorlar. Biz eğer onlar gibi davransaydık bugün 451 bin insan değil belki 900 bin insan hayatını kaybetmiş olacaktı. Bir canın bile kurtarılması bütün insanlığın kurtarılması gibidir. Bu çerçevede bugün bizim aracılığımızla özellikle Halep'ten gelmiş masum, sivil insanlara onların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmış olduğumuz bu kıymetli organizasyon ve bağışlarınız için şükranlarımızı arz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Seferberlik çağrısı

Hiç vakit kaybetmeden bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarının altını çizen Kınık, "Bugün Kızılay 700 şubesiyle, 6 bin çalışanıyla Suriye operasyonunun içerisinde, Suriye'nin içerisinde desteklemiş olduğu 6, 5 milyon, Türkiye'nin içinde desteklemiş olduğu 3 milyon insanla gurur duyuyor, bunları sizlerin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. 2017 yılında, bütçemizi 3,2 milyar TL olarak bağladık, bunların büyük bir kısmı bağışlar ve fonlar. BU bütçemizin neredeyse yarısı Suriye'deki insanların yükünü hafifletmek için harcanan paralar. İnşallah desteklerinizin her coğrafyada devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Kınık'a 525 bin TL'lik yardım çekini takdim etti. Çekin takdimi sırasında da Bakan Eroğlu, herkesin dolabında fazladan kıyafeti olduğunu kaydederek bakanlık olarak herkesin bir takım elbisesini bağışlaması ile ilgili de bir seferberlik başlatacaklarını açıkladı.

Bakan Eroğlu'nun kırmızı, Kınık'ın ise yeşil kravat takması ise dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Hollanda Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title