Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Orman Köylülerine Destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), Adıyaman'da yaşayan orman köylüsü ailelere 2003 yılından bu yana 6,6 milyon lira kredi desteği verildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), Adıyaman'da yaşayan orman köylüsü ailelere 2003 yılından bu yana 6,6 milyon lira kredi desteği verildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek verilmeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam edildiği belirtildi.

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projelerin ülke genelinde ara vermeden uygulandığı, OGM tarafından projelerin devam ettiği Adıyaman'daki orman köylülerine kredi desteği verildiği kaydedildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Adıyaman'da da güneş enerjisi ve süt koyunculuğu gibi konularda orman köylülerine 2003 yılından bu yana kredi desteği sağladığı aktarıldı.

Açıklamada, "3 bin 404 aileye güneş enerjisi, 154 aileye de süt koyunculuğu olmak üzere toplam 3 bin 558 aileye 6 milyon 604 bin lira tutarında kredi desteği verildi." ifadesi kullanıldı.

Projelere çeşitlendirilerek devam edilecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek için projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını vurguladı.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Adıyaman Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title