Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Elazığ'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kanatlı Barajı ile birlikte 11 yatırımın temelini atmak üzere karayolu ile Malatya’dan Elazığ’a geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kanatlı Barajı ile birlikte 11 yatırımın temelini atmak üzere karayolu ile Malatya'dan Elazığ'a geldi. Elazığ Valiliği'ne giden Bakan Eroğlu'nu, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfi Demirbağ, Faruk Septioğlu, Şuay Alpay, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirbağ ve protokol üyeleri karşıladı. Elazığ Valiliği hatıra defterini imzalayan Eroğlu, Vali Koçak'ın makamında Elazığ ile ilgili brifing aldı.

Bakan Eroğlu, daha sonra valilik toplantı salonunda beraberindeki protokol üyeleri ve gelen müdürlerle birlikte Elazığ'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. 12 yılda Elazığ'a 7 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, bugün temeli atılacak 11 yeni proje ile birlikte 29 müjde vereceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Yanılmaz'ın vizyon sahibi olduğunu belirten Eroğlu,"Elazığ için birlikte güzel hizmetler yapacağız. Ben bunun sözünü vermek için geldim. Ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Hamzabey barajında çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İsale hattında bir mahkeme durumu var. Bir firma mahkemeye verdi. Tabi mahkemenin neticesini bekliyoruz. Ama B planımız hazır. İsale hattını döşemek arıtma tesisine göre çok daha kolay. Arıtma tesisi ve baraj bir taraftan yürüyor. Eş zamanlı olarak aynı anda hepsini bitirmek için bütün planlarımız hazır. Dolayısıyla bu su gelince Elazığ 2050 yılına kadar memba suyu kalitesinde bir suya kavuşmuş olacak. Şorşor deresi ile alakalı görüştük. 3 kuruma iş düşüyor. Belediye ile İller Bankası kolektörler yapacak, DSi de dereyi çok güzel bir şekilde hazırlayacak. Valiliğimiz de koordine edecek böylece biz üzerimize düşen projelerimizi yapalım ve mutabık kalalım. Böylece kısa zamanda bitiririz. Herhangi bir güçlük olarsa ben bu konuda hazırım. Desteğe hazırım. Bunun dışında şehir içindeki diğer derelerle ilgili de çalışma yapabiliriz."

Elazığ'da özellikle ağaçlandırmada bu yıl önemli adımlar atıldığını vurgulayan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elazığ Orman Fidanlığı'nda her yıl yaklaşık 10 milyona yakın fidan üretiyoruz. İnşallah Elazığ'ı yemyeşil yapalım. Elazığ her şeyin en güzeline layık. Şehrin içindeki bölge müdürlüklerinin taşınması konusu var. Biz esasen bütün illerde bakanlığımızın bir kampus içerisine yerleşmesini arzu ediyoruz. Eğer bize uygun yer tahsis edilirse, yeterli büyüklükte uygun alan ve binaları yapılırsa bu konuya sıcak bakıyoruz. Şehir trafiğini rahatlatacak, şehre daha güzel yeşil alanlar kazandıracak bu projeye de sıcak bakıyoruz. Oturalım konuşalım. Bunun da sözünü veriyoruz. Sayın başkanımıza her türlü desteği vermeye hazırız."

Başkan Yanılmaz, Bakan Eroğlu'na yöresel el dokuma halı ve Baskil kayısısından yapılan ürünleri hediye etti. Belediyeden sonra bir otelde yapılan İl Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Eroğlu, basına kapalı olarak görüşmelerde bulundu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mücahit Yanılmaz Elazığ Valiliği Veysel Eroğlu Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title