Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri'ye geçen yıl sadece birkaç bakanlığın yaptığı yatırımın 3.5 milyar lirayı geçtiğini belirterek, bu yıl ki yatırımların ise 4.5 milyar lirayı geçeceğini bildirdi.

Eroğlu, Kayseri Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, bugün Kayseri'ye hayat verecek 5 tesisin temelini atacaklarını söyledi.

Hükümetin Kayseri'ye çok büyük önem verdiğini ifade eden Eroğlu, "Kayseri buna layıktır. Kayseri'ye ne yapılsa azdır" dedi.

Eroğlu, Kayseri'ye geçen yıl sadece birkaç bakanlığın yaptığı yatırımın 3.5 milyar lirayı geçtiğini dile getirerek, bu yıl ki yatırımların ise 4.5 milyar lirayı geçeceğini anlattı.

Bakanlığına bağlı kurumların kentteki yatırımları hakkında bilgiler veren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz Zamantı Tüneli diyoruz ama Kayserililer yıllarca bitmediği için 'Gıcık Tüneli' demişler. Hakikaten bu tünel beni de gıcık etmişti. Yıllar önce ihale edilmiş, ben DSİ Genel Müdürü olduğumda bunun neredeyse yüzde 13'ü ancak bitmişti. Aradan 13-14 yıl geçmiş, bir şey yapılamamış. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımız Dışişleri Bakanıydı, beraber gittik, baktık, 'yıldırım hızıyla bunu bitirelim' dedik ve zamanında bitirdik. 'Gıcık Tüneli'ni 'gıcık' olmaktan kurtardık. Bu gerçekten önemli. Zamantı Nehri'nin hemen memba tarafına da bir baraj yapıyoruz. Onun da planlaması yapıldı. İnşallah kısa zamanda ihalesini yapacağız. Bu baraj çok önemli. Sadece Sultan Sazlığı kurtulmakla kalmayacak, Develi Ovası Sağ Sahil Sulama Projesi'ne hayat verecek."

Eroğlu, yaptıkları bir araştırmada sulamanın 4 ile 14 kat arasında ürün artışı sağladığına dikkati çekerek, "Sayın Başbakanımızın talimatıyla gerek Kayseri'de gerekse tüm bölgelerde sulama yatırımlarımızın miktarı geçmiş dönemlere göre 7 ile 13 kat arasında arttı. Hedefimiz büyük. Allah nasip ederse, kısa zamanda 85 milyon dekar araziyi sulayacağız" diye konuştu.

-"Kayseri'yi kesinlikle yemyeşil yapacağız"-

Kayseri'nin orman varlığı bakımında son derece fakir olduğunu da belirten Eroğlu, şunları anlattı:

"Cumhurbaşkanımızın teşvik ve gayretleri, Başbakanımızın ayırdığı büyük imkanlarla buraya ilk defa Orman Bölge Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlük Kayseri'ye hayat verecek. Ne kadar açık alan varsa ağaçlandırılacak. 2003'ten bu yana ağaçlandırılan ormanlık alanlarda yüzde 100 artış oldu. Dünyada da örnek olarak gösteriyoruz. Hatta burada ilk defa sedir tohumlarını Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, onun da teşrifleriyle helikopterle attık. Şimdi onlar 15-20 santimetre boyunda fidanlar haline geldi. Yüzde 100 başarı. Ben de hakikaten hayret ettim. Sayın Cumhurbaşkanımıza resimlerini gösterince, o da şaşırdı. Bu yıl her halde 30-40 santimetreye yükselir. Tamamen o dağlar sedir ormanlarıyla donatılacak. Bu yılı Kayseri'de ağaçlandırmada hamle yılı ilan ediyoruz. Kayseri'yi kesinlikle yemyeşil yapacağız."

Eroğlu, Kayseri'de geçen yıl sonuna kadar 418 bin 290 dekar arazide, 32 milyon fidanın toprakla buluştuğunu kaydederek, bu yıl ağaçlandırılması hedeflenen 66 bin dekar araziyi de 100 bin dekara çıkaracaklarını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de ilk defa Kayseri'de 5 bölgede otomatik ölçüm istasyonu kurduğuna dikkati çeken Eroğlu, Erciyes Kayak Merkezi, Yeşilhisar ve Yamula Barajı bölgelerinde de ölçüm istasyonları kurulacağını söyledi.

Eroğlu, Kayseri'nin yıldızının parlak olduğunu belirterek, sulama projeleri bittiğinde tarım alanında büyük bir hamlenin gerçekleşmiş olacağını bildirdi.

-Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret-

Bakan Veysel Eroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde, başkan Mehmet Özhaseki'nin Kayseri için büyük bir şans olduğunu belirtti.

Bunu yıllar önce Kayseri'ye yapılacak atık su arıtma tesisi için kendisinden yardım istediklerinde anladığını ifade eden Eroğlu, "Sayın başkan beni telefonla arayarak 'eski teknolojiyle, yüksek bir fiyata bize atık su arıtma tesisi yapmak istiyorlar' dedi. İSKİ Genel Müdürüydüm. El attık, dikkatli bir çalışmayla ucuza mal ettiler. Kayserili olduğunu belli etti. O zaman bu başkanımız gerçekten muhteşem bir başkan diye takdir etmiştim" diye konuştu.

Eroğlu, Kayseri'nin Mehmet Özhaseki ve AK Parti hükümetiyle bambaşka bir hale geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kayseri artık dünyanın en güzel şehirlerinden biri oldu. Görüyorsunuz, her taraf tertemiz, güzel bir şehirleşme var. 5 yıldızlı bir şehir. Atık suları toplanıp arıtılıyor, içme suyunda mesele yok, havası tertemiz, şehirleşme, yeşil alanlar çok arttı. Kayseri bozkırın ortasında yemyeşil bir hale geldi. Bu bakımdan sayın başkanın yaptığı çakışmaları her yerde anlatıyorum. Takdir ediyoruz. Bu güzel şehre ne yapmak gerekiyorsa boynumuzun borcudur."

Kayseri'de 2012-2013 yıllarını bakanlığının yatırımlarında hamle yılı ilan ettiklerini dile getiren Eroğlu, "Arkadaşlarıma şunu diyorum, ödenek sıkıntısı diye bir şey yok. Müteahhitlere talimat verecekseniz, 3 vardiya çalışacaklar. Çünkü, zamanla yarışıyoruz. Bunların belki 30-40 yıl önce yapılması gerekiyordu. Biz de çok hızlı bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Mehmet Özhaseki de Bakan Eroğlu'nun Kayseri'ye her geldiğinden bereketle geldiğini ifade ederek, "Sayın Bakanımız her geldiğinden çıkını boş gelmiyor. Bu yüzden biraz daha keyifle, yüzümüz gülerek karşılıyoruz. İnşallah bundan sonra birkaç ayda bir, bu hizmetlerin devamını getirmesini dileriz" dedi.

Özhaseki, ziyaretin sonunda Bakan Eroğlu'na el işlemeli cam sürahi hediye etti.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - KAYSERİ

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhaseki Veysel Eroğlu Kayseri Develi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title