Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bir takım açılışları yapmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bir takım açılışları yapmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye geldi.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gün boyu yapılacak açılışlar ile Bakanlığın icraatları hakkında bilgi verdi.

Hükümetin Kayseri'ye önem verdiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Ama Kayseri'de buna layıktır, ne yapılsa azdır. Geçen yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı'nın Kayseri'ye yaptığı toplam yatırım 3 buçuk milyar TL'yi geçiyor. Bu yıl planlanan yatırım miktarı 4 buçuk milyar TL. Bu, Kayseri'ye ne kadar önem verildiğinin göstergesi" dedi.

GICIK TÜNELİ'Nİ GICIK OLMAKTAN KURTARDIK

Kayseri'ye en büyük yatırımların DSİ tarafından yapıldığını belirten Eroğlu, " Kayseri'nin bütün ovalarının sulanması lazım. Sarıoğlan Barajı bitti, Sarımsaklı Barajı'nda yenileme çalışmaları vardı, bitti. Biz Zamantı Tüneli diyoruz, Kayseri halkı çok uzun sürdüğü için Gıcık Tüneli diyor. Ben göreve geldiğimde 13-14 yıldır başlamış olan yapının yüzde 13'ü bitmişti. Biz yıldırım hızıyla bitirdik Gıcık Tüneli'ni ve gıcık olmaktan kurtardık. Ben de gıcık oluyordum. Bundan sonra Zamantı Barajı'nın hemen yanındaki menbaa alanına baraj yapılacak, onun müjdesini verelim. Bu baraj önemli, çünkü Sultan Sazlığı'nı kurtarmakla kalmayacak, Develi Ovası'na hayat verecek" dedi.

KAYSERİ'DE 11 SULAMA PROJESİ YAPILACAK

Eroğlu, Kayseri'de 20 büyük projeyi tamamladıklarını ve 35 dere ıslahı yaptıklarını söyledi. 'Bin günde bin gölet' projesi kapsamında Kayseri gibi İç Anadolu'da, sulama ihtiyacının fazla olduğu bölgelerde ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden Eroğlu, "Sulama azlığı olan bölgelerde sulama ile verimde, 4, 14 misli artış oluyor. Bu da çiftçinin cebine giriyor. Sulama bizim dönemimizde 7, 13 kat arttı. Hedefimiz 85 milyon dekar alanı sulamak. Kayseri'de bundan nasibini aldı, 11 proje var. Bunlardan ikisinin açılışını bugün yapacağız." diye konuştu.

2012'DE KAYSERİNİN ORMANLAŞMA HEDEFİ 100 BİN DEKAR

Kayseri'nin orman açısından oldukça fakir bir bölge olduğunu dile getiren

Eroğlu, 2003'ten bu yana yapılan sedir ormanı projesiyle Kayseri'de orman oranında yüzde 100 artış sağlandığını kaydetti. Eroğlu, 2011 yılında 418 bin 290 dekar arazide çalışma yapıldığını ve 32 milyon fidanın toprakla buluştuğunu, 2012 yılındaki hedeflerinin ormanlaştırılacak araziyi 100 bin dekara çıkarmak olduğunu söyledi.

Eroğlu, bunun yanı sıra, Meteoroloji Bölge Müdürlükleri içerisinde, ilk otomatik ölçüm cihazını, Kayseri'de 5 alanda kurduklarını ve alan sayısının 8'e çıkarılacağını da belirtti.

Açılışlar sonrasında İl Koordinasyon Kurulu toplantısına da katılacağını ifade eden Eroğlu, "Bütün Türkiye'de bu toplantılara atkılıyorum, yerinde çözüm en iyi çözümdür. Kayseri'nin yıldızı parlak, ekonomik olarak Kayseri'de büyük hamleler gerçekleşecek" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ulaştırma Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Veysel Eroğlu Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title