Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile tutuklanan Av. Umut Kılıç olayı ile ilgili olarak, "Hiç kimsenin, hiç kimseye hakaret etmeye hakkı da yoktur, bu büyük bir densizliktir. İnsanlığa da sığmaz" dedi.

Bakan Eroğlu memleketi Afyonkarahisar'da, çoğunluğu Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirilen 72 adet tesisin toplum temel atma ve açılış töreninin ardından, partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Buranın ardından partisinin il başkanlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda yaklaşan 7 Haziran seçimlerine değinen Bakan Eroğlu, Türkiye'de istikrarın sürmesi için AK Parti'nin 400 Milletvekili çıkartmasının şart olduğunu ifade etti.

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile tutuklanan Av. Umut Kılıç olayı ile ilgili neler düşünüyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanlığı makamı artık bizim milletimizin, devletimizin en tepesinde olan, zirvede olan bir makamdır. O makama hiç kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Bu son derece çirkin bir harekettir. Densizce bir harekettir. Dolayısı ile yaptığı hakaretleri burada söylemeye gerek yok. Tabi ki milletimizin büyük bir ekseriyeti bu tür densizlikleri lanetliyor, bizde bunu lanetliyoruz. Tabii ki gereken yapılacaktır, kusura bakmasın. Kimsenin hakaret etme şeyi yok. Biz hakaret olmadıktan sonra, hatta ben her toplantıda şunları söylüyorum, 'kardeşim varsa bir teklifiniz söyleyin, tenkitiniz varsa tenkit edin, tavsiyeniz varsa söyleyin' demokrasinin gereği bu. Hiç kimsenin, hiç kimseye hakaret etmeye hakkı da yoktur, bu büyük bir densizliktir hakaret. İnsanlığa da sığmaz. Bu bakımdan biz diyoruz ki birbirimize sevelim. Farklılık olabilir, farklı düşünebilirsin. Ama biz yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü. Bizin anlayışımız bu. Biz 78 milyon vatandaşımızı kucaklıyoruz. Farkımı zaten bu. Onlar maalesef çamur siyaseti yapıyor, bir takım kendini bilmezlerde hakaret ediyor. Bunlara da millet gereken cevabı 7 Haziran'da verecektir diye düşünüyorum."

"O BİZİM MUHATABIMIZ DEĞİL"

Bakan Eroğlu, olayla ilgili CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "faşiste faşist denir" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, "O bizim muhatabımız değil, biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim onlarla işimiz yok" dedi.

Bakan Eroğlu, bir başka gazetecinin Diyarbakır Silvan Barajı'nda dün meydana gelen ve çok sayıda işçinin yaralandığı olayın gazeteciler tarafından hatırlatılması üzerine ise, "Silvan Barajı'nda bir tünel inşa ediliyordu, maalesef orada metan gazı sıkışması ve birdenbire patlaması neticesinde yaralanma oldu ama herhangi bir ölüm yok. Müteahhit işçilerimiz tedavi altına alındı. Şu anda Allah'a şükür büyük bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, basın toplantısının ardından AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title